Vaelluskengät

Löydä täydelliset vaelluskengät – Vertailussa parhaat vaelluskengät 2022

Artikkeli saattaa sisältää suosittelulinkkejä. Linkkien klikkaaminen ei maksa sinulle mitään, mutta on suureksi avuksi sivuston ylläpitämisessä. Kiitos tuesta!

Oletko lähdössä vaeltamaan tai tarvitsetko muuten vain mukavat ja kestävät kengät ulkoiluun? Olet tullut oikeaan paikkaan! Listasimme parhaat vaellus- ja polkujuoksukengät, jotta sinun olisi helpompi valita.

Onhan sinulle jo selvää, millaisia ominaisuuksia kenkiisi tarvitset? Jos ei, niin kurkkaa toinen artikkelimme, jossa kerromme, mitä sinun tulee ottaa huomioon vaelluskenkien valinnassa. Sen jälkeen voit palata tähän artikkeliin, josta löydät kätevästi listattuna parhaat vaellus- ja ulkoilukengät. Olemme listanneet kengät hintaluokan mukaan (alle 200 euroa ja yli 200 euroa).

Eiköhän siinä ollut alkujaaritteluita riittävästi, mennään asiaan!

Parhaat vaelluskengät

Parhaat vaelluskengät alle 200 €

Suositut ja monikäyttöiset polkujuoksukengät vaihtelevaankin maastoon. Leveäpi lesti.

Salomonin Speedcross-kengän sukkamainen istuvuus ja keveys ovat tehneet niistä todelliset ikisuosikit. Kengät on optimoitu erityisesti pehmeisiin maastoihin monipuoliseen aktiviteettiin, kuten polkujuoksuun, suunnistamiseen ja muuhun metsässä tallusteluun. Päkiän kohdalta jalkine on joustava ja kannassa on enemmän tukea. Kengissä on vedenpitävä GoreTex-kalvo ja tehokas iskunvaimennus sekä kätevä pikanauhoitus tekevät kengistä miellyttävät ja helpot jalkineet monenlaiseen arkiulkoiluun. Kenkien erittäin hyvästä pidosta annamme ison plussan! Saatavilla on myös naisten malli.

Salomon Speedcross 5 wide
Scandinavian Outdoor
130 €
 • Joustavat ja monikäyttöiset retkeilykengät miehille
 • Vedenpitävät
 • Paino: 550 g

Laadukkaat GoreTex vaelluskengät, jotka ovat täydellinen valinta niin vaellukselle kuin marjametsään. Lowan malli tukee nilkkaa, mutta ei ole liian jäykkä kuten monet järeämmät vaelluskengät ovat, vaan kengässä on mukavasti joustoa. Vibram Vialta Pro -ulkopohja antaa hyvän pidon

Kengissä on kevyesti nilkkaa tukeva rakenne – sopii täydellisesti normaaliin vaelluskäyttöön, mutta eivät ole liian jäykät.

Scandinavian Outdoor
199 €
 • Monipuolinen retkeilykenkä

Tukevat retkeilykengät puolikorkealla varrella, joka tukee nilkkaa hyvin. Lowa Monowrap -erikoisrakenne antaa erityistä suojaa ja tukea jalalle. Gore Tex-kalvo pitää veden ulkopuolella, mutta antaa kengän silti hengittää. Pohjan pito selviää monenlaisella alustalla. Pintamateriaali kangas ja nahka. Hyvä valinta lyhyille vaelluksille ja retkeilyyn! Tästäkin mallista on saatavilla naisten versio.

 • Vedenpitävät naisten vaelluskengät päiväretkistä vaelluksille asti!

Näille kengille satelee runsaasti kiitosta! Meindl Kansas GTX Ladyt on laadukkaat vedenpitävät naisten vaelluskengät, jotka on valmistettu huippulaadukkaasta nahasta. Multigrip-ulkopohja takaa loistavan pidon juurakkoisessa maastossa ja kärjen kumisuojus tarjoaa erityistä suojaa. Kengät ovat jäykkyysluokaltaan B – sopii täydellisesti normaaliin vaelluskäyttöön, mutta eivät ole liian jäykät. Pohja on muotoiltu siten, että kenkä rullaa miellyttävästi. Taattua Meindl-laatua!

Scandinavian Outdoor
169 €

Parhaat vaelluskengät yli 200 €

Miesten mallit

 • Tukevat ja miellyttävät Gore Tex vaelluskengät
 • Paino: 800 g

Meindl-merkin suosituille Vakuum-kengille satelee kiitosta ja kehuja, eikä ihme. Jalkojesi mukaan muotoutuva MFS Vakuum Foam takaa napakan istuvuuden ilman painepisteitä ja tekee kengästä uskomattoman mukavat käyttää. Digafix-nauhoitus on tukeva ja kengän saa säädettyä juuri sopivan napakaksi. Gore Tex-laminointi tekee kengistä vedenpitävät ja kivireunus tarjoaa suojaa. Päällinen nupukkinahkaa. Jäykkyysluokitus B. Loistavat kengät perusvaellukseen – testiryhmältämme iso peukku näille!

Scandinavian Outdoor
279 €
 • Vedenpitävät Gore Tex-vaelluskengät nahkapinnalla.
 • Paino: 775 g

Loistavat vaelluskengät, joiden jokainen yksityiskohta on tarkkaan mietitty. Caminon istuvuus, vertaansa vailla oleva iskunvaimennus, laadukas nahkapinta, nauhojen kiristäminen ja tukevuus keräävät erityisesti käyttäjiltään kiitosta. Näillä kengillä voit vaeltaa monenlaisessa maastossa säässä kuin säässä – GoreTex-kalvo ei päästä vettä lävitseen ja polyuretaanivälipohjan ansiosta pohjassa on iskunvaimennusta.

Retki-Lehden vaelluskenkä-vertailussa (8/2017) Lowa Camino GTX ja Hanwag Tatra Wide arvioitiin parhaimmiksi käyttöominaisuuksiltaan, eikä suotta. Retki-Lehden testissä sanottua: “Nauhoituksesta on vaikea keksiä parannettavaa.”, “Hyvä märkäpito”, “Toimiva pohjakuvio”, Ominaisuudet ovat parhaimmillaan maastossa jossa askeleet on asetettava tarkoin”.

Scandinavian Outdoor
149 €
 • Mid-korkuiset vaelluskengät
 • Kalvottomat vaelluskengät
 • Paino n. 730 g

Astetta tuhdimmat keskikorkealla varrella varustetut vaelluskengät. Ruotsissa kehitetyt Lundhagsin jalkineissa on minimimäärä kosteutta imevää materiaalia, joten ne on helppo kuivattaa päivää varten (suosittelemme kahta sukkaa väliin!) Lundhagsit ovat perinteisesti hyvin pitkäikäisiä: kalvoa ei ole ja sekä alaosan kumi että yläosan nahka ovat erittäin kestäviä. Jos kävelet pohjat loppuun, voit asennuttaa uudet. Näissä kengissä on erittäin kiertojäykkä pohja, joka sopii pitkiin päiviin rinkka selässä. Sopii siis loistavasti myös vaikeisiin olosuhteisiin. Teräosa on valmistettu erittäin jämäkästä Certech-kumiseoksesta ja varsi yksinkertaisesta nahasta. Teräosa on 100% vedenpitävä, varsi on hyvin hoidettuna voimakkaasti vettä hylkivä. Kokoonsa nähden kevyet vaelluskengät. Loistava valinta!

Scandinavian Outdoor
299 €
 • Huippulaadukas miesten vaelluskenkä
 • Gore-Tex-kalvo
 • Leveä lesti

Hangwag Tatra II Wide GTX on erittäin monikäyttöinen kenkä, joka ei ole aivan jäykimmästä päästä, mutta tarjoaa kutenkin riittävän tuen nilkalle. Toimii erinomaisesti vaikkapa viikonloppuretkillä tai pienillä vaelluksilla. Kärjessä ja kannassa on kivisuojukset ja pitävä Vibram-ulkopohja tarjoaa loistavan tuen. Tämä leveälestinen malli pitää vettä, sillä siinä on GoreTex-kalvo.

Jalkapöydän kohdalla olevissa nauhalenkeissä on kätevät kuulalaakerit, jotka tarjoavat käyttömukavuutta. Näissä kengissä pakkasessakin varpaat pysyvät lämpimänä.  Mainio valinta viikonloppuvaellukseen!

Scandinavian Outdoor
299 €

Naisten mallit

 • Vedenpitävät vaelluskengät retkille ja vaelluksille.
 • Paino: 600 g

Vedenpitävällä GoreTex-kalvolla varustetut Lowan Mauria kengät tarjoavat tarvittavaa tukea monenlaisessa maastossa vaeltamiseen. Malli ei ole yhtä jäykkä kuin saman valmistajan Lavena, joten nämä kengät sopivat monipuolisempaan käyttöön. Pohjallinen on opimoitu erityisesti naisille ja kengät on valmistettu erittäin laadukkaasta nupukkinahasta.

FlexFit-rakenteen ansiosta nilkka on hyvin tuettu sivusuunnassa, mutta eteen-taakse-taivutus on vaivatonta. Kärjessä ja kannassa on kivikkosuojat ja flex-nauhoitusjärjestelmä kiristää kengän napakasti ja miellyttävästi koko kengän mitalta. Balance-pohjalliset muotoutuvat jalkoihisi ja välipohjassa on iskunvaimennus, joka takaa sen, että kengillä on mukava astella maastossa kuin maastossa. Välipohjan muoto estää ylipronaatiota ja sallii normaalipronaation. Varrensuun ComfortCuff-materiaali parantaa mukavuutta. Viiden tähden kengät, loistava valinta monipuoliseen vaellukseen!

Scandinavian Outdoor
199 €
 • Huippulaadukas vaelluskenkä Gore-Tex-kalvolla. Leveä lesti. Keskijäykkä malli.
 • Paino: 640 g

Leveämmän jalan unelmavalinta! Huippulaadukas vaelluskenkä on varustettu vedenpitävällä Gore-Tex-kalvolla. Erittäin monikäyttöinen kenkä, joka ei ole aivan jäykimmästä päästä, mutta tarjoaa kutenkin riittävän tuen nilkalle. Toimii erinomaisesti viikonloppuretkillä.

Kärjessä ja kannassa on kivisuojukset ja pitävä Vibram-ulkopohja tarjoaa loistavan tuen. Jalkapöydän kohdalla olevissa nauhalenkeissä on kätevät kuulalaakerit, jotka tarjoavat käyttömukavuutta. Näissä kengissä pakkasessakin varpaat pysyvät lämpimänä. Mainio valinta viikonloppuvaellukseen!

Scandinavian Outdoor
299 €
 • Tukevat ja miellyttävät vaelluskengät laatuvalmistajalta, kapea lesti
 • Paino: 650 g

Meindl-merkin suosituille Vakuum-kengille satelee kiitosta ja kehuja, eikä ihme. Jalkojesi mukaan muotoutuva MFS Vakuum Foam takaa napakan istuvuuden ilman painepisteitä ja tekee kengästä uskomattoman mukavat käyttää. Digafix-nauhoitus on tukeva ja kengän saa säädettyä juuri sopivan napakaksi. GoreTex-laminointi tekee kengistä vedenpitävät ja kivireunus tarjoaa suojaa. Päällinen nupukkinahkaa.

Jäykkyysluokitus B. Loistavat kengät perusvaellukseen – suosittelemme lämpimästi!

Scandinavian Outdoor
279 €

Lopuksi

Vaellus- ja retkeilykenkiä on todellakin moneen lähtöön. Kaikista tärkeintä on tuntea omat jalat ja niiden vaatimukset – esimerkiksi lestin suhteen. Arkiseen ulkoiluun ja retkeilyyn riittää usein kevyemmät kengät, mutta mitä pidempiä vaelluksia aiot tehdä, sitä jämäkämmät kengät on syytä hankkia – jalkasi kiittävät myöhemmin!

Paljon tsemppiä vaelluskenkien valintaan!

Saattaisit pitää myös näistä artikkeleista