Merrell Trail Glove 6

Merrell Trail Glove 6 (Rehellinen tuotearvostelu)

Paljasjalkakengät ovat suosiossa, eikä se suosio tunnu hetkeen olevan laantumassa, eikä mikään ihme. Yhä useammat huomaavat paljasjalkakengillä kävelemisen edut niin jalkojen kuin koko kehon terveydelle. Paljan jaloin liikkuminen on tervehdyttävä tapa liikkua, ja paljasjalkakengillä sen voi tehdä turvallisemmin ja mukavammin.

Jos sinua kiinnostaa lukea lisää paljasjalkakenkien terveysvaikutuksista, lue toinen artikkelimme aiheesta (löydät sen yläpalkin valikosta ”Oppaat”).

Tässa artikkelissa kerromme Merrellin Trail Glove 6 -paljasjalkakengistä, jotka sopivat niin tavalliseen arkeen, (miksei vaikka töihinkin) kuin myös juoksupoluille.

 

Merrell

Merrellillä on takanaan pitkä historia paljasjalkakengissä sekä tietenkin muissakin ulkoilukengissä. Merrellin pääosaaminen ja tavoite on aina ollut luova mukavia ulkoilukenkiä niin naisten kuin miestenkin tarpeisiin. Viime vuosina Merrell on noussut suomalaisten tietoisuuteen erityisesti valmistamalla hyvin rullaavia, toimivia jalkineita ulkoiluun ja retkeilyyn.

Merrell

Tuotearvostelu - Trail Glove 6

Osta, koska:
  • Käytännöllinen kenkä moneen tarkoitukseen
  • Tukeva paljasjalkakenkä
  • Kevytrakenteinen ja hyvä nauhoitus
Älä osta, koska:
  • Kapeahko lesti
  • Kaikki eivät pidä pienestä kaarituesta

Trail Glove 6:sta on saatavilla naisten ja miesten versio. Kengät ovat paljasjalkakenkien tapaan kevyet ja niiden tuntuma on kuin paljasjaloin kävelisi, mutta ne kuitenkin tarjoavat yllättävän paljon tukea jalalle. Tämä on yhdistelmä, joka soljuu jossain klassisten maastojuoksijoiden ja ultraminimalististen paljasjakakenkien välimaastossa.

Merrellin Trail Glove 6 on hyvin kevytrakenteinen ja miellyttävä käyttää, eikä ihmekään että se on yksi merkin suosituimmista paljasjalkakengistä. Päällinen on hengittävää verkkomateriaalia, joka tuo itsessään myös tunnetta paljan jaloin tallustelusta. Kannattaa toki huomata, että vedenpitävät nämä eivät missään nimessä ole, joten rankan sadesään kengät Trail Glovet eivät ole. Kengät on valmistettu 65 % kierrätetyistä materiaaleista, mikä on aina plussa.

Ominaisuudet

Merrell Trail Glove 6

Kengissä on Vibram-ulkopohja, joka tuo pohjaan pitoa. Sen vuoksi ne sopivatkin hyvin myös maastossa liikkumiseen ilman pelkoa liukastelusta. Kengän EVA-välipohja on 4 mm paksu, mikä tuo mukavan tuntuman maastoon – jalkapohjissa voi todella tuntea maaston muodot. Pohjassa on lisäksi suojalevy, joka suojaa jalkapohjaa teräviltä kiviltä.

Paljasjalkakengiksi Merrellin Trail Glovet ovat melko tukevat – ne antavat sopivasti tukea jaloille ollakseen paljasjalkakengät. Sen vuoksi näillä uskaltaa askeltaa reippaamminkin ja jopa juosta. Kengän rakenne on erittäin kevyt ja se istuu sukkamaisesti jalkaan (vaikka toki varpaille on riittävästi tilaa, kuten kaikissa paljasjalkakengissä). Tunne on kuin joku halaisi jalkaasi. Päällinen on verkkomateriaalia, joka hengittää, mutta tuntuu kuitenkin melko tukevalta kädessä.

Merrell Trail Glove 6
Merrell Trail Glove 6

 

Trail Glove 6:n lesti on kapeampi kuin Trail Glove 5:ssa, ja osa käyttäjistä ei pidä kapeammasta istuvuudesta. Sanoisin, että on aika lailla makuasia (ja riippuu tietysti jalasta), tykkääkö kengän kapeammasta istuvuudesta vai ei. Se selviää vain kokeilemalla.

Trail Glove tarjoaa paljon tukea jalalle, siis ollakseen paljasjalkakenkä. Paljasjalkakengän idea on yleensä se, että se imitoi mahdollisimman hyvin paljain jaloin kävelyä tai juoksua – kengissä ei siis ole nilkkatukea, kantapäästä varpaisiin-tukea (nolla-drop-kenkä) ja myöskin vähäistä määrää pehmusteita jalkapohjasi ja tien/polun välillä. Trail Glove 6 tarjoaa jalalle tukea melko hyvin, miköä tekee siitä erittäin toimivan kengän paljasjalkajuoksuun, sillä se tukee jalkaa ja suojaa sitä hyvin pikkukiviltä, lasinsiruilta ja neulasilta. Trail Glove 6:ssa on ominaisuuksia, joita tavallisesti löytyy vanhemmista maastojuoksukengistä ja jopa vaelluskengistä, kuten EVA-välipohja ja pieni, mutta kuitenkin havaittava kaarituki.

Kenelle Merrell Trail Glove 6 on hyvä?

Merrell Trail Glove 6

 

Suosittelemme Trail Glovea ihan kaikille, jotka ovat kiinnostuneita paljasjalkakenkiin siirtymisestä. Se sopii hyvin myös niille, jotka haaveilevat paljain jaloin juoksemisesta tai patikoinnista, mutta kaipaavat kuitenkin hippusen kaaritukea jalalleen. Ne sopivat lenkkeilyyn, arkiseen kävelyyn missä tahansa, vaikka työpaikalle tai salille. Ne sopivat hyvin myös esimerkiksi juoksijoille, jotka ovat siirtymässä täyteen paljailla jaloilla juoksemiseen.

Trail Gloveilla on turvallista ja mukavaa kävellä, sillä vaikka paljasjalkakengän tuntuma on olemassa, hyvin pitävä ulkopohja tarjoaa hyvän pidon monenlaisessa maastossa. Trail Glove 6 on pohjastaan paksumpi kuin monet paljasjalkakengät, mutta ne ovat silti äärimmäisen kevyet, hengittävät ja joustavat jalassa, kuten paljasjalkakenkien kuuluukin. Erityisesti sen sukkamainen istuvuus tuo tunteen paljain jaloin kävelystä – saat hyvän tuntuman maastoon jolla liikut.

Merrellin Trail Glove 6 on eräänlainen hybridimalli paljasjalkakenkien joukossa. Lisäksi ilahduttavaa on se, että tukevuutensa ja rakenteensa ansiosta kenkä on myös hyvin kestävä.

Merrellin Trail Glove 6 -paljasjalkakengät löydät Scandinavian Outdoorista tai Partioaitasta:
Scandinavian Outdoor
89 €
Partioaitta
119,95 €

Saattaisit pitää myös näistä artikkeleista