Riippumatto

Paras riippumatto vaellukseen – vertailussa riippumatot

Riippumattoilu kasvattaa suosiotaan koko ajan, eikä ihme – onhan kyseessä todella hauska tapa viettää yö metsän siimeksessä ja riippumattoilu tuo mukavaa vaihtelua myös kokeneelle vaeltajakonkarille. Riippumatto on kätevä pystyttää myös sellaisille paikoille, jonne teltan istutus on vaikeaa ja riippumaton pystyttämiseen tarvittavat välineet menevät pieneen tilaan.

Tähän artikkeliin olemme koonneet yhteen parhaat riippumatot. Jokainen suosittelemamme malli on saatavilla yhteystyökumppaniltamme, kotimaiselta Scandinavian Outdoorilta, jonka kattavasta valikoimasta löydät parhaat retkeily- ja vaellustarvikkeet. Suosittelemme suurella lämmöllä tutustumaan heidän valikoimaansa kaikessa, mikä liittyy retkeilyyn ja ulkoiluun.

Pidemmittä puheitta eiköhän mennä parhaiden riippumattojen pariin!

Parhaat riippumatot

Riippumatto
Miksi se on hyvä?
 • Suunniteltu erityisesti kesäkuumalle – materiaali hengittää
 • Kaksoispohja
 • Menee hyvin pieneen tilaan

Tämä DD Hammocksin hyttysverkolla varustettu riippumatto on hyvin onnistunut paketti, jolle satelee kehuja. Tämä malli on erityisesti kesäkuumien pelastus, sillä se on hyvin hengittävästä matskusta valmistettu, joten siinä on mukava makoilla myös kuumilla keleillä. Riippumatossa on kaksoispohja, mikä takaa sen, että makuualusta pysyy varmasti paikoillaan tukevasti. Maton molemmissa päissä on vetoketjut, mikä helpottaa maton sisään sujahtamista ja siitä poistumista sekä läpituuletus onnistuu.

Matto menee pieneen tilaan, siinä on sisällä neljä kätevää pikkutaskua ja kaksi kätevää ripustuslenkkiä esimerkiksi valolle tai silmälaseille. Mukana tulee myös ripustusköysi, mikä ei ole mikään itsestäänselvyys. Erittäin näppärä pieneen tilaan menevä riippumatto, joka taipuu monenlaiseen käyttöön. Ihanteellinen kesäkeleille.

DD Hammocks Frontline
Scandinavian Outdoor
89 €
Miksi se on hyvä?
 • Tilava, kahden hengen riippumatto
 • Kevyt – paino vain 600 gr
 • Kompakti
 • Lukuisia värivaihtoehtoja

Listalle kahden hengen riippumattoja edustamaan valitsimme Ticket to the Moonin Original Hammockin (entinen nimi Double Hammock). Riippumatto on mukavan tilava, luja ja luotettava riippumatto, jonka painonkesto on peräti 200 kg. Kiitosta matolle ropisee myös siitä, että se pakkautuu hyvin kompaktiin pakettiin.

Riippumattoon mahtuu helposti kaksi aikuista sen makuupituuden ollessa peräti 2,9 metriä ja leveys 2 metriä. Riippumaton materiaali on samaan aikaan kevyttä mutta kestävää laskuvarjokangasta. Laskuvarjokangas on riippumatoissa kätevä, sillä sen ansiosta paino jakaantuu tasaisemmin, sillä riippumatossa maatessa ei synny painepisteitä – tämä tekee riippumatossa makoilusta mukavampaa ja ergonomisempaa. Materiaali on hyvä myös kosteampaankin säähän, sillä se yleensäkin kestää hyvin kosteutta ja kuivuu nopeasti.

Riippumaton päädyssä on metallikoukut ripustamista varten, mutta huomaa, että tässä mallissa ei kuitenkaan tule ripustusköysiä mukana, vaan ne on ostettava erikseen.

TTTM Original Hammock on hyvin käytännöllinen, helposti ripustettava ja äärimmäisen tilava riippumatto myös vaativaan tarpeeseen. Riippumatto on kokoonsa nähden myös hämmästyttävän kevyt ja se pakkautuu helposti.

Ticket To The Moon Original
Scandinavian Outdoor
44,90 €
Miksi se on hyvä?
 • Tilava yhden hengen riippumatto – makuupituus 2,9 m, leveys 1,55 m
 • Edullinen
 • Kompakti
 • Iso kantokyky (200 kg)
 • Monia värivaihtoehtoja

Laskuvarjokankaasta valmistettu yhden hengen riippumatto laatuvalmistajalta ei jätä pulaan. Hämmästyttävän edullinen riippumatto ilahduttaa kompaktilla ja kevyellä olemuksellaan ja helppokäyttöisyydellään. Jos arvostat keveyttä ja helppoa pakkautuvuutta, tämä malli on hyvin varteenotettava vaihtoehto. Matsku kestää kosteutta mukavasti ja kastuttuaan myös kuivahtaa joutuisasti. Laskuvarjokankaassa on myös siitä hauska ominaisuus, että riippumatossa makoillessa siihen ei synny painepisteitä, vaan makoilijan paino jakautuu laajalle alalle, näin ollen riippumatossa on mukavampi lekotella ja asento pysyy ergonomisempana.

Isompikin kaveri mahtuu kokonsa ja painonkestonsa puolesta tähän riippumattoon, sillä riippumatto lupaa jaksaa kantaa peräti 200 kg painon.

Ticket ot the Moon ei kovin paljon kehnoja riippumattoja tee, eikä Compact ole poikkeus sääntöön. Kivana lisänä riippumatossa on ommeltuna pakkauspussi, jonka ansiosta se ei pääse häviämään. Mallissa ei tule mukana ripustusköysiä, joten muista hankkia ne erikseen. Riippumatolla on kahden vuoden takuu.

Ticket To The Moon Compact
Scandinavian Outdoor
44,90 €
Miksi se on hyvä?
 • Erittäin laadukas riippumatto tiiviillä hyttysverkolla
 • Helppo ripustaa
 • Iso kantokyky (150 kg)

Ticket to the Moon Original-mallin Pro versio on riippumatto siitä eliitimmästä päästä. Laadukkaassa ja tilavassa riipparissa on mukana hyttysverkko, jonka tiheys on 200 reikää/cm2, eli pienemmätkään ökkiäiset eivät pääse riippumattoon sisään. Verkon ripustusnaru toimii samalla itse maton säätönaruna, joka auttaa pitämään sen parhaassa muodossa, jotta siinä on mahdollisimman mukava makoilla. Original Pro on hitusen isompi kuin sisarmalli Lightest Pro, ja sen myötä myös painavampi, mutta myös kantokyvyltään isompi (150 kg vs. 100 kg). Kannattaa huomata, että painonsa vuoksi tämä ei ole grammanviilaajan riippumatto.

Päämateriaalina on äärimmäisen luja ja kestävä laskuvarjonailon, joka on Öko-tex Standard 100 -sertifioitu materiaali, eli se ei sisällä mitään ihoa ärsyttävää tai haitallisia kemikaaleja. Riippumatossa on siis turvallista pötkötellä myös suorassa ihokontaktissa. Erinomainen ja ennen kaikkea tukeva riippumatto.

Ticket To The Moon Original Pro
Scandinavian Outdoor
44,90 €
Miksi se on hyvä?
 • Laadukas ja erityisen tilava riippumatto tiiviillä hyttysverkolla
 • Mukana tulee harjanaru
 • Kiinnityslenkit alushuovalle

Jos kaipaat suurehkoa ja laadukasta riippumattoa hyttysverkolla, mutta joka on samalla kuitenkin kevyt, valitse tämä. Original Po Hammock -malliin (edellisessä kappaleessa) verrattuna tämä on kevyempi, mutta ihan yhtä pätevä majoite. Riippumaton pituus on hulppeat 325 cm ja leveys 140 cm, eli tilaa riittää. Lisäksi mallissa on hyttysverkon lisäksi mukana myös harjanaru. Hyttysverkon vetoketju on pitkä ja siinä on neljä vedintä, mikä helpottaa riippumattoon ja siitä pois kulkemista. Riippumatto on reilun kokoinen, ja siinä onkin helppo löytää mukava asento.

Kuten Original Pro’ssa, tässäkin hyttysverkon tiheys on hyvin tiheä, eli myös pienimmät mäkäräiset pysyvät loitolla. Materiaali on todella laadukasta 20 denierin ripstop-nailonia ja matossa on lisäksi kiinnityslenkit alushuovalle. Maton maksimikuorma on 100 kg.

Ticket To The Moon Pro
Scandinavian Outdoor
44,90 €

Saattaisit pitää myös näistä artikkeleista