Retkikeitin

Mikä retkikeitin vaellukselle? Vertailussa 3 parasta kaasukeitintä

Eikö ruoka tai kahvi maistukin aina paremmalta ulkona? Yksi vaelluksen ja retkeilyn suosikkihetkiä on ruoka- tai kaffepaussi. Luotettavalla retkikeittimellä kiehautat kahvin, teen tai teet ruoat näppärästi ja turvallisesti. Nykyään on saatavilla äärimmäisen pieniä ja kevyitä keittimiä, jotka menevät pieneen tilaan ja ovat kevyitä kantaa. Nykykeittimet ovat turvallisia käyttää ja tarvitset niiden käyttöön vain keittimen, kaasun ja tulitikut/sytyttimen.

Parhaat retkikeittimet vaellukseen

Tähän artikkeliin olemme listanneet kolme parasta retkikeitintä ulkokäyttöön. Olemme valinneet:

 • Parhaan edullisen keittimen
 • Parhaan pienikokoisen keittimen
 • Parhaan retkikeitinsetin

Lue lista alta ja valitse se, joka parhaiten palvelee tarpeitasi! (Jos et tiedä, mitä sinun pitäisi ottaa huomioon keittimen valinnassa, voit lukea vinkkimme retkikeittimen valintaan ja käyttöön tästä oppaasta.)

Paras edullinen retkikeitin

Osta, koska:
 • Edullinen ja kestävä keitin
 • Tukevat kattilantuet
 • Laaja liekinlevitin

Käyttäjien kokemuksia:

”Olen muutaman kerran käyttänyt keitintä ja olen ollut siihen tyytyväinen. Keitin toimi hyvin myös huonoissa olosuhteissa, toisin kuin aiemmat omistamani keittimet, joista yksi hajosi jo yli kahden viikon jälkeen melontareissulla.”

Tuotteesta:

Primuksen Mimer on hyvä ja edullinen retkikeitin laatuvalmistajalta. Keittimen kattilantuet ovat tukevat, mikä helpottaa ruoanlaittoa ja on iso turvallisuustekijä. Keittimellä vesi keittyy nopeasti, sillä liekinlevitin on erinomaisen laaja, jolloni liekki lämmittää kattilan pohjasta isomman alueen eikä vain pientä pistettä.

Tehokas, helppo pitää puhtaana ja kaikin puolin vaivaton keitin. Huomaathan, että kaasupatruunat myydään erikseen ja tämä malli sopii kierteellisiin säiliöihin.

Primus Mimer
Scandinavian Outdoor
29,95 €

Paras pienikokoinen keitin

Osta, koska:
 • Erittäin pieni, mutta tehokas
 • Kevyt
 • Kestävä
Älä osta, koska:
 • Pienen koon vuoksi kattila saattaa keikahtaa

Käyttäjien kokemuksia:

Loistava keitin. Keitin on kevyt ja menee uskomattoman pieneen tilaan – itse pakkaan sen yleensä kattilan sisään muiden keittiövälineiden kanssa. Koostaan huolimatta keitin on tehokas ja toimii myös tuulisessa säässä, jopa ilman erillistä tuulisuojaa. Vähän arvelutti kaasupullon päälle laitettavan viritelmän kiikkeryys, mutta kattila pysyi siinä yllättävän hyvin. Kannattaa vaan katsoa, että pullo on tasaisella alustalla.

Tuotteesta:

PocketRocket on nimensä mukaan todellinen taskuraketti, joka keittää litran vettä 3,5 minuutissa. Älä anna pienen koon hämätä, sillä tässä keittimessä piisaa ytyä reippaasti. Grammanviilaajan ja mahdollisimman kevyttä lastia arvostavan valinta. Tuntuu jopa hiukan uskomattomalta, miten pieneen tilaan tällainen tehopakkaus mahtuu. Taskunmentävä PocketRocket on äärimmäisen kestävän oloinen ja hyvä matkakumppani niin päiväreissuille kuin pidemmille vaelluksille.

Pocket rocket oli myös Retki-lehden Toimituksen valinta numeron 3/2018 kaasukeitintestissä. PocketRocket2 sai erityisesti kiitosta käytettävyydestä, hyvistä kattilantuista ja hinta-hyötysuhteesta. Hyvin viimeistelty keitin todettiin luotettavaksi ns. tosioloissa.

Pienen koon vuoksi kattilantuet voivat tuntua kiikkeriltä, mutta kunhan huolehdit, että kaasupullo on tasaisella alustalla, ei asiassa ole minkäänlaista ongelmaa. Itse asiassa tämä malli on MSR:n uudistettu malli, jossa kattilantukia on paranneltu ja aiempaan eron kyllä huomaa. Keittimessä on tarkka liekinsäätö ja polttimen päällä on kolmisakarainen WIndClip, joka vähentää tuulen vaikutusta liekkiin. Kun haluat kevyen keittimen, jonka voit rullata kaasupullon päälle ja johon voit luottaa kaikissa tilanteissa, valitse PocketRocket. Hinta-laatu ja paino-teho -suhteet ovat todella kohdillaan tässä keittimessä.

MSR Pocket Rocket
Scandinavian Outdoor
39,90 €

Paras retkikeitinsetti

Osta, koska:
 • Samassa setissä kaikki mitä tarvitset
 • Kevyt, mutta tukeva
 • Hyvä tuulensuojus
 • Monipuolisuudestaan huolimatta vie vain vähän tilaa
 • Hiljainen

Käyttäjien kokemuksia:

Ilahduttavan laadukas ja kaasu on paljon nopeampi ja kätevämpi kuin sprii. Suosittelen lämpimästi.

Hyvä tuulensuojus, en tykkää niistä rimpula keittimistä yhtään kun tuulensuojaa saa olla aina etsimässä. Kaasun kanssa nopea ja luotettava retikaveri.

Tuotteesta:

Kaasukeitinten kuningas, mikäpä muu. Mikä voisikaan olla sen parempi vaihtoehto kuin legendaarinen vanha kunnon Trangia. Tämä kaasu-Trangia on valmistettu ultrakevyestä UL-sarjan alumiinista, mikä tekee siitä entistäkin kevyemmän ja näppärämmän kantaa. Mukana Non-stick-paistinpannu, jolla kokkaat reissun päällä herkulliset ateriat nopeasti ja vaivattomasti. Talvikaasua käyttämällä tämä keitin sopii ihan erinomaisesti myös talvivaelluksille ja keitin on aina luotettava peli niin säässä kuin säässä.

Trangiassa on erinomainen tuulisuojus ja kokonaisuus on kaikin puolin tukeva ja luotettava. Kaikki osat pakkautuvat näppärästi sisäkkäin, mikä helpottaa kantamista ja pakkaamista.

Settiin kuuluu:

 • Kaksi alumiinikattilaa (1,75 l ja 1,5 l)
 • Non-stick-paistinpannu 22 cm
 • GB-74-kaasupoltin

Jos haluat kahvipannun, voit ostaa sen erikseen. Tangia saa myös erityiskiitosta hiljaisesta äänestään verrattuna markkinoiden muihin keittimiin. Tukeva, kevyt, luotettava, tehokas, kaikki samassa paketissa. Kun haluat luksusta, valitse Trangia.

Trangia 25-3 UL Gas
Scandinavian Outdoor
89,90 €

Lopuksi

Toivottavasti löysit sopivan retkikeittimen itsellesi. Jos et hahmota, mitä sinun kannattaisi ottaa huomioon keitintä valitessasi, luethan oppaamme, jossa kerromme mitä sinun tulee ottaa huomioon keittimen valinnassa ja oapstamme myös sen turvalliseen käyttöön. Lue opas täältä:

Näin käytät retkikeitintä turvallisesti – opas kaasukeittimen käyttöön

Saattaisit pitää myös näistä artikkeleista