Sivulaukku bikepacking laukku

Parhaat bikepacking-laukut maastopyöräilyyn – parhaat laukut vertailussa

Bikepacking on suosittu ja jännittävä tapa harrastaa maastopyöräilyä, ja yksi tärkeä osa varusteista on hyvä bikepacking-laukku. Bikepacking-laukut on suunniteltu kestämään vaihtelevissa olosuhteissa ja tarjoamaan riittävästi tilaa varusteille, kun pyöräilet pitkiä matkoja maastossa. Tässä vertailuartikkelissa esittelemme parhaat Ortlieb bikepacking-laukkumallit ja kerromme niiden ominaisuuksista, jotta sinun on helpompi valita juuri sinulle sopiva laukku. Tässä artikkelissa kerromme niiden ominaisuuksista, hyvistä ja huonoista puolista sekä aitoja käyttäjäkokemuksia näiden laukkujen käytöstä.

Ota nämä asiat huomioon bikepacking-laukkua valittaessa

Bikepacking

Kun valitset bikepacking-laukkua maastopyöräilyyn, on tärkeää ottaa huomioon seuraavat kriteerit:

 1. Säilytystila: Valitse laukku, joka tarjoaa riittävästi säilytystilaa tarvitsemillesi varusteille. Harkitse matkasi pituutta, varusteiden määrää ja kokoa sekä omia säilytystarpeitasi.

 2. Kestävyys: Bikepacking-laukun tulee olla kestävä, sillä se joutuu alttiiksi koville olosuhteille, kuten tärinälle, kosteudelle ja mahdollisille kolhuille maastopyöräillessä.

 3. Vedenpitävyys: Bikepacking-laukun tulee olla vedenpitävä, jotta se suojaa varusteitasi sateelta ja kosteudelta. Etsi laukut, jotka on valmistettu kestävästä ja vedenpitävästä materiaalista.

 4. Kiinnitysjärjestelmä: Bikepacking-laukun kiinnitysjärjestelmän tulee olla turvallinen ja vakaa, jotta laukku pysyy paikallaan ja ei häiritse pyörän ohjattavuutta tai tasapainoa.

 5. Helppokäyttöisyys: Bikepacking-laukun tulee olla helppokäyttöinen asentaa ja irrottaa pyörästä, jotta voit helposti lisätä ja poistaa sen tarpeen mukaan.

 1. Materiaalit ja laadunvalvonta: Bikepacking-laukun tulee olla valmistettu korkealaatuisista materiaaleista, jotka kestävät kovaa käyttöä ja säänvaihteluita. Laadunvalvonta ja tuotemerkki ovat myös tärkeitä tekijöitä luotettavuuden ja kestävyyden kannalta.

 2. Hinta: Bikepacking-laukkujen hinnat vaihtelevat, joten harkitse budjettiasi ja vertaile eri vaihtoehtoja löytääksesi laukun, joka tarjoaa parhaan vastineen rahallesi.

Kaikki alla esitellyt mallit ovat sellaisia, joita voimme aidosti suositella jokaiselle pyöräretkeilijälle. Eiköhän mennä vertailun pariin!

Parhaat bikepacking-laukut

SEAT PACKit

 • Tilavuus säätyy välillä 8 – 16,5 litraa
 • Vaatii satulaputkesta 15 cm vapaata tilaa
 • PS21R-materiaali: täysin vedenpitävä, hitsatut saumat
 • Venttiili mahdollistaa ilman puristamisen pois laukusta
 • Joustava nyöri päällä mahdollistaa ylipakkaamisen
 • Paikka led-valolle

Ortliebin Bikepacking-sarjan vedenpitävä 16,5-litrainen satulaputkilaukku on fiksu kokonaisuus. Se on suuri ja tilava bikepacking-laukku, joka kiinnitetään pyörän satulatolppaan. Vetoketjullinen pääosio tarjoaa runsaasti tilaa varusteille, kuten makuupussille, vaatteille ja muille tarvikkeille. Laukku on valmistettu kestävästä ja vedenpitävästä materiaalista, mikä osoittautuu hyväksi suojaksi sadetta ja kosteutta vastaan.

Yksi suuri etu laukussa on sen helppo kiinnitys- ja irrotusjärjestelmä. Quick-Lock-järjestelmä mahdollistaa laukun nopean ja helposti säädettävän kiinnityksen satulatolppaan, ja se pysyy tukevasti paikallaan myös vaativissa maasto-olosuhteissa. Laukussa on myös heijastavia yksityiskohtia, jotka parantavat näkyvyyttä liikenteessä.

Käyttäjäkokemusten perusteella Ortileib seat-pack 16,5 l -laukku on erittäin tilava ja kestävä. Monet käyttäjät ovat kiitelleet sen vedenpitävyyttä ja helppokäyttöisyyttä. Vetoketjullinen pääosio mahdollistaa nopean pääsyn varusteisiin, ja laukku pysyy tukevasti paikallaan ilman tärinää tai liikkumista ajon aikana.

Yksi mahdollinen haittapuoli laukussa on sen koko. Laukku on melko suuri, mikä voi aiheuttaa hankaluuksia kapeilla poluilla tai ahtaissa paikoissa.

Toinen mahdollinen haittapuoli on laukun paino. Laukku on melko painava, mikä voi vaikuttaa pyörän tasapainoon etenkin haastavissa maasto-olosuhteissa. Tämä voi olla huomioitavaa erityisesti niille pyöräilijöille, jotka etsivät kevyempää vaihtoehtoa.

Lisävarusteena on saatavilla Support Strap -lisähihna joka vakauttaa laukkua.

Osta, koska:
Älä osta, koska:
ORTLIEB SEAT-PACK 16,5 L
Scandinavian Outdoor
164 €
 • Vedenpitävä materiaali, tiiviiksi hitsatut saumat
 • Tilavuus säätyy välillä 8 – 13 litraa
 • Tarrakiristys satulatolppaan
 • PS21R-materiaali: täysin vedenpitävä, hitsatut saumat
 • Venttiili mahdollistaa ilman puristamisen pois laukusta
 • Joustava nyöri päällä mahdollistaa ylipakkaamisen
 • Paikka led-valolle

Ortlieb Seat-Pack QR on suosittu bikepacking-laukkumalli, joka kiinnitetään pyörän satulatolppaan. Sen vetoketjullinen pääosio tarjoaa mukavasti säilytystilaa ja sen kiinnitys- ja irrotusjärjestelmä on suunniteltu erityisesti helpottamaan laukun käyttöä.

Yksi suuri etu Ortlieb Seat-Pack QR -laukussa onkin sen nopea kiinnitys- ja irrotusjärjestelmä. Laukku kiinnitetään satulatolppaan Quick Release -järjestelmällä, mikä mahdollistaa sen helpon irrottamisen ja kiinnittämisen ilman työkaluja. Tämä tekee laukusta erittäin kätevän, kun tarvitset nopeaa pääsyä varusteisiin tai kun haluat irrottaa laukun esimerkiksi taukojen ajaksi.

Käyttäjäkokemusten perusteella laukku on erittäin helppokäyttöinen ja nopea asentaa pyörään. Monet käyttäjät ovat kiitelleet ennen kaikkea sen käytännöllisyyttä ja laadukasta rakennetta. Laukussa on nyöri, joka mahdollistaa ylipakkaamisen – tämä on hyvä juttu, jos pakatavaa on paljon. Laukku tarjoaakin riittävästi tilaa varusteille ja sen täysi vedenpitävyys on ilahduttava ja tärkeä ominaisuus pyöräretkeillessä.

Yksi mahdollinen haittapuoli laukussa on sen koko. Vaikka laukku on tilava, sen muoto voi olla hankala, jos tarvitset kuljettaa erityisen suuria tai erikoisen muotoisia varusteita. Tämä voi rajoittaa laukun käyttöä joissain tilanteissa.

Toinen haittapuoli voi olla laukun hinta. Ortlieb-tuotteet ovat yleensä hintavampia verrattuna muihin markkinoilla oleviin vaihtoehtoihin, joten budjettitietoinen kuluttaja harkinnee muita vaihtoehtoja.

Osta, koska:
Älä osta, koska
ORTLIEB SEAT-PACK QR
Scandinavian Outdoor
169 €
 • Tilavuus säätyy välillä 7 – 11 litraa
 • PS21R-materiaali: täysin vedenpitävä, hitsatut saumat
 • Venttiili mahdollistaa ilman puristamisen pois laukusta
 • Joustava nyöri päällä mahdollistaa ylipakkaamisen

Ortliebin Bikepacking-sarjan vedenpitävä 11-litrainen satulaputkilaukku on kaiken kaikkiaan fiksu kokonaisuus. Tarranauhoilla satulaputken ympäri kierrettävä etuosa vaatii vain 6 cm pätkän vapaata satulaputkea. Kaikki satulan ja satulaputken kanssa kontaktiin tulevat osat on valmistettu vahvistetusta kankaasta.

Ortilieb Seat-Pack 11 L on pienempi versio Ortiliebin suuremmistaa bikepacking laukusta, joten se sopii pyöräilijöille, jotka tarvitsevat vähemmän säilytystilaa tai haluavat kevyemmän vaihtoehdon. Sen ominaisuudet ja suorituskyky ovat samankaltaisia kuin suuremmissa malleissa, mutta sen koko ja paino ovat pienemmät.

Yksi ilmeisen suuri etu laukussa onkin sen kompakti koko ja keveys. Laukku ei ole liian suuri eikä liian painava, mikä tekee siitä hyvän vaihtoehdon pyöräilijöille, jotka etsivät kevyempää ja pienempää bikepacking-laukkua ja haluavat säästää jokaisessa grammassa. Sen koko on silti aivan riittävä säilytystilaa varusteille, kuten makuupussille, vaatteille ja muille tarvikkeille. Laukussa on myös nyöri päällä, joka mahdollistaa ylipakkaamisen tarvittaessa, mikä onkin hyvä näin pienessä laukussa.

Käyttäjäkokemusten perusteella laukku on helposti asennettavissa pyörään ja se pysyy tukevasti paikallaan myös haastavissa maasto-olosuhteissa. Sen vedenpitävyys on toimiva ominaisuus, joka suojaa varusteita sateelta ja kosteudelta, ja sen materiaalit ovat niinikään Ortliebin tapaan laadukkaita ja kestäviä. Laukun asennus on myös ilahduttavan helppoa ja lisävarusteena on saatavilla Support Strap -lisähihna joka vakauttaa laukkua.

Ehkä jo arvaatkin, että yksi mahdollinen haittapuoli laukussa on sen säilytystilan rajoittuneisuus. Pienempi koko tarkoittaa vähemmän säilytystilaa, mikä on tietenkin haastavaa, jos sinun tarvitsee kuljettaa paljon varusteita tai suurempia esineitä. Tämä voi rajoittaa laukun käyttöä erityisesti pidemmillä matkoilla ja retkillä.

Toinen mahdollinen haittapuoli voi olla laukun hinta. Vaikka Ortlieb Seat-Pack 11 L on pienempi ja kevyempi vaihtoehto, se ei välttämättä ole budjettitietoisen pyöräilijän valinta, sillä Ortlieb-tuotteet ovat yleensä hintavia.

Osta, koska:
Älä osta, koska
ORTLIEB SEAT-PACK 11 L
Scandinavian Outdoor
149 €

Etuhaarukkalaukut

 • Vedenpitävä nailonmateriaali
 • Hitsatut saumat
 • Maksimikuorma 3 kg

ORTLIEB FORK PACK 5,8L on etuhaarukkaan kiinnitettävä bikepacking-laukku, joka on suunniteltu erityisesti maastopyöräilyyn ja tarjoaa nopean ja helpon pääsyn varusteisiin matkan aikana.

Ortliebin suositun Bikepacking-sarjan etuhaarukkalaukku on valmistajalle tyypilliseen tapaan täysin vedenpitävä ja materiaaleiltaan jämäkkä. Kevyt, varma ja kestävä rullasulku pitää kamppeet kuivina.

Yksi suuri etu laukussa on sen sijainti etuhaarukassa, mikä mahdollistaa tasaisemman painon jakautumisen pyörän etu- ja takaosan välillä. Tämä parantaa pyörän tasapainoa ja ohjattavuutta, erityisesti vaikeissa maasto-olosuhteissa. Laukku on myös helppo asentaa ja irrottaa, mikä tekee siitä kätevän valinnan niille, jotka haluavat nopean ja helpon pääsyn varusteisiinsa matkan aikana.

Käyttäjäkokemusten perusteella laukku on kestävä, sen materiaalit tuntuvat laadukkaita ja sen kiinnitysjärjestelmä on turvallinen ja vakaa. Laukku on myös ilahduttavan helppo kiinnittää ja irrottaa, sillä mukana tulee QLS-adapteri joka asennetaan haarukkaan. Tämän jälkeen itse laukku naksahtaa helposti paikalleen ja se on myös helppo ottaa pois. Laukku tarjoaa myös riittävästi säilytystilaa useille varusteille, kuten teltalle, ruoalle ja muille tarvikkeille.

Yksi mahdollinen haittapuoli laukussa voi olla sen koko ja sijainti. Vaikka se tietysti tarjoaa kätevää lisäsäilytystilaa, se ulottuu lähelle eturengasta, mikä voi vaikuttaa pyörän ohjattavuuteen ja esteiden ylittämiseen vaikeissa maasto-olosuhteissa. Lisäksi laukun sijoittaminen etuhaarukkaan voi vaikuttaa pyörän tasapainoon myös kielteisesti, erityisesti jos laukku on täynnä raskaita varusteita.

Osta, koska:
Älä osta, koska
ORTLIEB FORK PACK 5,8L
Scandinavian Outdoor
64,90 €
 • Vedenpitävä nailonmateriaali
 • Hitsatut saumat
 • Maksimikuorma 3 kg

Ortilieb Fork-Pack 4,1L on toinen etuhaarukkaan kiinnitettävä bikepacking-laukku Ortliebilta. Se on hieman pienempi kooltaan kuin edellä esitelty Fork-Pack 5,8L, mutta tarjoaa silti lisäsäilytystilaa niille, jotka haluavat kompaktimman vaihtoehdon.

Yksi etu laukussa on sen kompakti koko, joka voi olla houkutteleva niille, jotka tarvitsevat vähemmän säilytystilaa tai haluavat kevyemmän vaihtoehdon ja säästää painossa. Se on helppo asentaa ja irrottaa etuhaarukkaan, ja sen materiaalit ovat kestäviä ja vedenpitäviä. Mukana tulee QLS-adapteri joka asennetaan haarukkaan. Tämän jälkeen itse laukku naksahtaa helposti paikalleen ja se on myös helppo ottaa pois. Laukku tarjoaa myös hyvän suojan varusteille sateelta ja kosteudelta.

Käyttäjäkokemusten perusteella laukku on helppokäyttöinen ja tarjoaa riittävästi säilytystilaa pienemmille varusteille, kuten teltalle, makuualustalle tai ruoalle. Sen kiinnitysjärjestelmä on turvallinen ja vakaa, eikä se häiritse pyörän ohjattavuutta tai tasapainoa. Jämäkkä materiaali ei petä tässäkään Ortliebin laukussa ja kevyt, varma ja kestävä rullasulku pitää kamppeet kuivina.

Yksi mahdollinen haittapuoli laukussa voi olla sen pienempi koko, jos tarvitset enemmän säilytystilaa.

Osta, koska:
Älä osta, koska
ORTLIEB FORK-PACK 4,1L
Scandinavian Outdoor
59,90 €

Lopuksi

 

Bikepacking-laukut ovat erinomainen lisävaruste maastopyöräilijöille, jotka haluavat kuljettaa varusteitaan mukanaan pitkillä pyöräretkillä tai seikkailuissa luonnossa. Ortlieb on tunnettu brändi, joka tarjoaa laadukkaita ja kestäviä bikepacking-laukkuja, kuten edellä esitellyt mallit. Nämä laukut saavat jatkuvasti erittäin positiivista palautetta käyttäjiltään, ja siksi me Leiripaikalla myös lämmöllä suosittelemme niitä.

Muista valintakriteerit, kuten säilytystila, kestävyys, vedenpitävyys, kiinnitysjärjestelmä, helppokäyttöisyys, materiaalit ja laadunvalvonta sekä hinta, kun valitset itsellesi sopivaa bikepacking-laukkua maastopyöräilyyn. On tärkeää ottaa huomioon omat tarpeesi ja budjettisi, jotta voit tehdä oikean valinnan ja nauttia seikkailuista luonnossa bikepacking-laukkujen avulla.

Toivottavasti tämä vertailuartikkeli auttoi sinua saamaan lisätietoa ja valitsemaan sopivan bikepacking-laukun tarpeisiisi!

Saattaisit pitää myös näistä artikkeleista