Parhaat talvijuoksukengät vertailussa – Parhaat nastalenkkarit 2023

Talvi ja liukkaat kelit ei tarkoita sitä, että juoksuharrastus täytyy jättää unholaan kylmimmän vuodenajan ajaksi. Liukastumisvaara on ehdottomasti olemassa Suomen talvessa, sillä vaikka pakkasta ei olisikaan paljon, yöllä lämpömittari saattaa käydä pakkasen puolella ja musta jää saattaa yllättää.

Jos joudut jännittämään kaatumista, juoksu ei kulje normaalisti ja tekniikkasi kärsii. Kaatumisen vuoksi murtunut käsi ei varmasti houkuta sekään. Talvea varten kannattaa siis ehdottomasti hommata hyvät nastalliset juoksukengät. (Jos etsit tavallisia nastakenkiä muuhun kuin juoksuun, niin teimme niistä oman artikkelinsa, ja sen voit käydä lukemassa täältä.)

Hyvät talvijuoksukengät tunnistaa siitä, että niillä on turvallinen ja vakaa olo juosta liukkaillakin keleillä. Me Leiripaikassa suosimme erityisesti Scandinavian Outdooria, sillä heidän valikoimassaan on Icebugin ja Salomonin parhaat talvijuoksujalkinemallit ja heidän asiakaspalvelunsa ja verkkokauppansa toimivuus on täyttä timanttia.

Listasimme alas tärkeimmät tiedot parhaista talvijuoksukengistä, jotta sinun olisi nopeampi ja helpompi valita.

Parhaat talvijuoksukengät vertailussa

  • 17 hiiliteräsnastaa per kenkä
  • Goretex-kalvo
  • Loistava iskunvaimennus
  • Saatavilla myös naisten malli

Icebugin NewRun Bugrip-nastalenkkareista ei löydy paljoa moitteen sanaa. Hiititeräsnastoja pohjasta löytyy 17 per kenkä, jotka pitävät miehen kuin miehen pystyssä jäisillä talvikeleillä eivätkä ne häiritse silloinkaan, vaikka maa ei olisi liukas. Icebugin nastakengille satelee kehuja eikä turhaan. Nastojen ansiosta juoksuaskel on rento liukkaallakin alustalla eikä tapaturmia pääse syntymään.

Kengissä on loistava iskunvaimennus ja Gore-Tex Extended Comfort -kalvo, joka pitää veden ja kosteuden kenkien ulkopuolella, mutta antaa kenkien silti hengittää. Pinnassa on vahva polyesterikangas ja huippukätsy boa-nauhoitus takaa sen, että kengät saa nopeasti ja tarkasti hyvin tiukalle niin halutessaan. Popoissa on OrthoLite Hybrid -pohjalliset ja EVA-välipohja sekä TPU-muovinen kurasuoja.  Kengät istuvat jalkaan hyvin, mutta mitoitus on aavistuksen pieni – saattaa olla että tarvitset puolta kokoa isomman kengän kuin normaalisti ottaisit.

Icebug ei tunnu huonoja kenkiä valmistavan laisinkaan eikä nämäkään kengät ole poikkeus sääntöön. Iso peukku näille kengille!

Icebug NewRun Bugrip GTX
Scandianvian Outdoor
169 €
  • 12 pitävää volframinastaa per kenkä
  • Pitävä Winter Contagrip-pohja
  • Kätevä pikanauhoitus

Salomon on Icebugin lisäksi toinen luottomerkki, joka tekee loistavia nastalenkkareita. Huippusuositun Spikecross-mallin uusin versio on loistava nastalenkkari mille tahansa jäiselle alustalle. Kenkien runko on tehty erityisesti kantapainotteiseen askellukseen, sillä useimmat meistä etenevät juuri niin. Snowspikeissa on 12 pitävää volframinastaa per kenkä ja ne on varustettu pitävällä Winter Contagrip-pohjalla ja pronaatiota ehkäisevällä välipohjalla.

Pudotus kannasta kärkeen on mukavat 10 mm. Kengissä on tukeva kantakuppi ja huippukätevä pikanauhoitus. Suosittelemme näitä kenkiä erittäin lämpimästi kaikenlaiseen talviseen liikkumiseen ja lenkkeilyyn.

Salomon Spikecross
Scandianvian Outdoor
159 €

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Icebugin Arcus takaa turvallisen askelluksen liukkaille keleille. Kengissä on peräti 13 nastaa per kenkä jotka tarjoavat erinomaisen pidon niin kosteilla poluilla kuin lumisilla teilläkin. Tässä mallissa on mukavan rullaava ”rocker” välipohja ja pinnalla on GoreTex-kalvo, jotta kosteus pysyy siellä missä sen kuuluukin eli kengän ulkopuolella.

Erinomainen valinta talviseen juoksuun tai mukaville päiväretkille. Kengästä on saatavilla naisten ja miesten malli.

Scandianvian Outdoor
199 €

Saattaisit pitää myös näistä artikkeleista