Markkinoiden parhaat otsa- ja taskulamput vertailussa

Onko sinulla etsinnässä otsa- tai taskulamppu esimerkiksi pyöräilyyn, vaellukseen, mökille pimeiden syysiltojen turvaksi, geokätköilyyn tai muuhun harrastukseen? Olet saapunut oikeaan paikkaan! Kokosimme alle parhaat otsa- ja taskulamput vertailuun, jotta sinun olisi helpompi tehdä nopea valinta.

Sisältö (klikkaa otsikoita hypätäksesi suoraan haluamaasi kohtaan)

Mitä ottaa huomioon lamppua valitessa?

Polkupyörän valo

Teho, akunkesto & patterit

Otsa- tai taskulamppua etsiessäsi kannattaa pohtia, millaiseen käyttöön se tulee – tehokkaammat ja pitkän akunkeston omaavat lamput ovat paras valinta pitkille vaelluksille, ja saatat haluta että lampussa on latausominaisuuden lisäksi myös paikka pattereille ihan vain siltä varalta, että akku sattuu loppumaan keskellä metsää.

Säätötasot

Monissa valaisimissa on myös eri säätötasoja – pohdi, riittääkö sinulle kolme säätötasoa vai haluaisitko niitä enemmän (maksimi on yleensä viisi). Mitä enemmän lampun kirkkautta voit säätää, sitä enemmän sinulla on vaihtoehtoja kikkailla akun riittävyyden ja valon kirkkauden kanssa (kirkkain teho vie aina eniten myös akkua).

Kantavuus

Nykyään on saatavilla lamppuja eri kantavuuksilla – on ns. ”pitkän matkan lamppuja” ja lyhyemmän valonkantavuuden lamppuja ja sitten kaksiledisiä lamppuja, joissa on molemmat (esim Fenix HM65R). Pohdi, tarvitseeko sinun esimerkiksi nähdä pitkälle metsän siimekseen vai tuleeko lamppu ennemminkin lähivalaisutarpeeseen vaikkapa remppahommiin.

Otsalamput vertailussa

Parhaat otsalamput - 4 parasta mallia

 • 1400 lumenia
 • Valittu markkinoiden tehokkaimmaksi otsalampuksi (Erä-lehden testivoittaja)
 • Sisältää kaksi lediä – pitkälle kantava valo ja lähityöskentelyyn sopiva valo
 • Kuusi tehotilaa

Fenix HM65R on Erä-lehden testivoittaja (numero 9/2020). Lampussa todella on poweria, sillä 1400 lumenin maksimiteho tuo valon niin kävellessä pilkkopimeässä metsässä, vaellusleirissä puuhaillessa tai maastoa haravoidessa. Akun kesto on myös loistava, joten lamppu sopii hyvin esimerkiksi pidemmälle vaellukselle.

Emme keksineet, mihin aktiviteettiin tämä otsalamppu ei sopisi. Vaellus, talvivaellus, kiipeily, seikkailu-urheilu, lenkkeily tai pyöräily… Lamppu sopii passelisti näihin kaikkiin. Lamppu on vähän niin kuin 2-in-one: se sisältää kaksi lediä, mikä mahdollistaa pitkälle kantavan valokeilan kuin myös lähityöskentelyyn sopivan leveän keilan (ledeille on omat käyttönapit, joten voit aina valita miten niitä haluat käyttää). Lampun runko on tehty magnesiumista, mikä säästää painoa, joten lamppu ei paljoa paina.

Superraptor-malli eroaa tavallisesta HM65R-valaisimesta vakiokirkkaudella, kirkkaammilla Daylight-ledeillä, optimoiduilla heijastinkartioilla ja kuudella tehotilalla. Kypäräkiinnikkeellä voit kiinnittää otsalampun myös kypärään (ostettava erikseen). Lamppu on vesitiivis ja kestää näin ollen myös upotuksen 2 metrin syvyiseen veteen.

Jos hakusessa on markkinoiden paras otsalamppu, niin suosittelemme lämpimästi tätä mallia!

Valostore
93,90 €
Fenix hm61r
 • 1200 lumenia
 • Sisältää punavalotoiminnon
 • Kompakti ja tehokas

Fenixin HM61R saavutti Erä-lehden 9/2020 laajassa valaisintestissä kolmossijan ja se valittiin “putkivalaisinten” parhaaksi.

Fenix HM61R on 1200 lumenin valotehon tuottava USB-ladattava otsavalaisin. Valaisimen virtalähteenä toimii 18650-akku, jolla valaisimen toiminta-aika on mukavat 2 tuntia maksimivaloteholla – pienemmillä tehoilla tietysti enemmän. Valaisimessa on myös punavalotoiminto, mikä säilyttää pimeänäkökyvyn.

Iso käyttökytkin helpottaa käyttöä myös hanskat kädessä. Valaisimen saa irrotettua otsapannasta, jolloin sen käyttö onnistuu perinteisen taskulampun tapaan. Hauska ja erittäin käytännöllinen lisäominaisuus on valaisimen peräkorkista löytyvä magneetti, joka mahdollistaa kiinnityksen metallipintoihin.

Erittäin näppärä perus otsalamppu erinomaisella teholla!

Valostore
89,90 €
Scandinavian outdoor
109 €
Lumonite compass
 • TikTokista tuttu!
 • 1367 lumenia
 • Myyty yli 200 000 kappaletta Valostoressa
 • Pitkä käyttöikä
 • Kevyt, kestävä ja helppokäyttöinen
 • Silmäystävällinen, neutraali valon värilämpötila

Valolaboratoriomittauksessa uskomattomat 1367 todellista lumenia saavuttanut LUMONITEⓇ Compass (aikaisemmin Compass R) on Valostoren kaikkien aikojen myydyin ja suosituin otsalamppu / monikäyttövalaisin. Compass voitti myös ruotsalaisen Testfakta.se-vertailusivuston otsalampputestin, jonka jälkeen Lumoniten lamput ovat keränneet kiitosta paitsi useissa testeissä myös käyttäjiltään.

Tämä nykyinen Compass on mallin seitsemäs versio, eli samaa mallia on paranneltu useaan kertaan ja sen kyllä lampun ilahduttavista ominaisuuksista huomaa.

Lampussa on kokoonsa ja keveyteensä nähden uskomattoman hyvä suorituskyky ja se on myös monikäyttöinen: Compass ei ole nimittäin vain otsalamppu, vaan lisävarusteillaan se taipuu pyörän takovalaisimeksi, pyöräilykypärän valoksi, työmaakypärän valoksi tai ratsastuskypärän valoksi.

Lampussa on 8 tuntia käyttöaikaa, joten akku ei ihan heti lopu kesken. Laaja valokeila tarjoaa täyteläisen hajavalon ja 110 metrin kantaman. valossa on silmälle miellyttävä, värit hyvin toistava 5000K värilämpötila ja lamppu on tietysti täysin pöly- ja vesitiivis.

Väittäisimme että Lumonite Compass on hehkutuksensa ansainnut ja se on yksi monipuolisin ja parhaimman hinta-laatusuhteen omaava lamppu.

Ostajien kommenteja
Erittäin kevyt ja näppärä valo hyvin on toiminut metsästyksessä/laskettelussa ja akunkestolla ei ole ollut mitään ongelmia (lämmittää käsiä sopivasti kun täysteholla sohottaa kämmenelle)
Melko mahtavan tehoinen pieni lamppu! Tämän kun tuolla pimeydessä räväyttää päälle niin valaistuu niin tienoo kuin ajatuksetkin! Autotkin räpsyttelee kun vastaan tulevat, sen verran hyvin valaisee. Jos ei jo selvinnyt, niin olen enemmän kuin tyytyväinen tähän.
 • 450 lumenia
 • Hybrid Concept – virtaa saa sekä akusta että tarvittaessa pattereista
 • Kaksi erilaista väriä – valkoinen ja punainen
 • Monikeilainen valo

Tehokas, ladattava otsalamppu sopii aktiiviseen ja vaativaan käyttöön. Valaisimessa on monikeilainen valo ja se toimii ns. Hybrid Conceptilla, eli siinä on sekä usb-johdolla ladattava akku (sekä usb että akku sisältyy) että paikka patterille (lamppu tarvitsee kolme AAA-paristoa). Tämä on kätevää, jos virta loppuu kesken kaiken yllättäen.

Otsalampussa on kahden väristä valoa: valkoinen valo, jossa kaksi erimuotoista valokeilaa (laaja ja kohdistettu) ja punainen, joka on hämäränäön säilyttävä valo, jolla et häikäise muita kanssaolijoita. Akku riittää pisimmillään 130 tunniksi eco-asetuksella (valovirta 6 lm) ja maksimiteholla kahdeksi tunniksi (450 lm). Otsapanta on mukavan elastinen ja säädettävä, se kestää konepesun ja on varustettu myös heijastimella. Otsalampun paino akun kanssa 75 grammaa.

Scandinavian outdoor
64,90 €

Paras halpa otsalamppu (alle 20 euroa)

 • 250 lumenia 
 • Sopii hyvin lähivalaisutarpeisiin
 • Kolme kirkkautta
 • Edullinen malli

Luottomerkin suosittu, mini-kokoinen ja monipuolinen 250 lumenin otsalamppu on kiva kaveri vaellukselle, retkelle, kävelyyn tai vaikka remonttihommiin. Valaisin sopii parhaiten lähivalaisutarpeisiin. Lampussa on sekä akku että tila paristoille – kätevää, jos akku vaikka loppuu kesken kaiken.

Lampussa on säädettävä valaisukulman säätönivel ja kolme kirkkautta. Testiryhmämme antoi plussaa leveästä ja tasaisesta valokeilasta! Huomiona myös se, että painonappi on selkeä ja helppo painaa myös hanskat kädessä. Maksimivalovirta on 250 lm, jolloin paloaika on 2 h ja eco-toiminnolla valovirta on 6 lm, jolloin paloaika on 120 h.

Näppärä pikkulamppu moneen menoon!

Scandinavian outdoor
18,90 €

Paras suurtehoinen otsalamppu/monitoimivalaisin

Lumonite

LUMONITE Leader

 • 5581 lumenia
 • Markkinoiden tehokkain otsavalo
 • Sopii erityisen hyvin esimerkiksi suunnistukseen tai mihin tahansa toimintaan jossa tarvitaan äärimmäisen valovoimaista lamppua

Monsterilampuksikin kuulemma kutsuttu Lumonite-valaisinsarjan lippulaiva Leader on kaikkein vaativimpiin käyttöolosuhteisiin kehitetty LED-otsavalaisin. Se on kehitetty tilanteisiin, joissa vaaditaan maksimaalista suorituskykyä, eli maksimaalista valon voimaa. Tämä lamppu on nyt sitten sellainen, että tämän jos hankit, niin mitään muuta lisävaloa et ehdottomasti tarvitse.

Lamppu kykenee tuottamaan käsittämättömän 5581 lumenin laboratoriomitatun valotehon ja 370 metrin kantaman ainoastaan 155 grammaa painavasta valaisinosasta. Päivitetty otsapanta on aiempaa huomattavasti tukevampi ja mukavampi pitää päässä, minkä lisäksi otsapanta ja valaisinpää ovat GoPro-yhteensopivia.

Lumonite leader

 

Monet maailman eliittiurheilijat ovat valinneet otsalampukseen juuri LUMONITE Leaderin (mm. Suomen kaikkien aikojen menestynein suunnistustiimi Kalevan Rasti valitsi valaisimekseen Lumonite Leaderin).

Leader on suunniteltu ja testattu Suomessa yhteistyössä mm. maailman menestyneimpien suunnistajien kanssa. Se on myös kansainvälisen suunnistusliiton hyväksymä otsalamppu. Vaikka hinta tällä lampulla on melkoinen, suosittelemme tätä otsalamppua todella lämpimästi, jos tarvitset maksimaalista valotehoa.

Taskulamput vertailussa

Parhaat taskulamput

 • 1500 lumenia
 • Ladattava
 • Pieni valaisin
 • Pölyiivis

Kaukana ollaan niistä ajoista, jolloin taskulampun koko korreloi sen tehon kanssa – Fenixin mini-kokoinen ladattava käsivalaisin on kokoonsa nähden todella yllättävän tehokas. Lamppu on kooltaan vain 11 cm pitkä, joten se mahtuu pienempäänkin rinkan tai repun sivutaskuun. Lampussa on viisi eri kirkkaustilaa ja tehonsäätö on välillä 30-1500 lumenia, lisäksi lampussa on myös strobovilkku. Akku kestää lampun heikoimmalla teholla jopa 73 tuntia ja kirkkaimmalla teholla reilut kaksi tuntia.

Taskulampun voit ladata USB-C-portin kautta valaisimen kyljestä (latauskaapeli kuuluu pakkaukseen mukaan). Taskulamppua voi suositella monipuolisesti moneen menoon, niin vaellukselle ja retkille, mökille loppukesän pimeiden iltojen turvaksi tai mihin taskulamppua ikinä tarvitsetkaan. Lamppu on myös täysin pölytiivis ja se kestää upotuksen 2 metrin syvyyteen.

Valostore
69,90 €
Olight Seeker 3 Pro
 • 4200 lumenia
 • Huipputehokas, magneettiladattava käsivalaisin
 • Portaaton valotehon säätö

Olight Seeker 2 Pro on edeltävän mallin pohjalta kehitelty tehokkaampi malli, joka sopii jopa ammattikäyttöön. Uudistetun ledirakenteensa myötä suorituskykyä on saatu kasvatettua entisestään, vaikka valaisimen koko on pysynyt lähestulkoon samana. Yksi ilahduttava kehitetty ominaisuus on myös huomattavasti lyhyempi latausaika.

Lampussa on myös kätevä kiertokytkin, joka toimii himmentimen lailla, joten valaisimen tehoa voi säätää portaattomasti. Lamppu on mukavan pieni, käteensopiva ja silti niin tehokas ja valovoimainen, joka sopii monenlaiseen tilanteeseen. Jos etsit pientä, kätevää ja helposti ladattavaa mutta tehokasta LED-valaisinta, niin tämä on sinun valintasi.

Olight Seeker 3 Pro

Valotehoa piisaa hätkähdyttävät 4200 lumenia, jota on vaikea uskoa mahdolliseksi, ottaen huomioon että tavallisen henkilöauton kaukovalosta lähtee noin 1000 lumenia(!) Jos etsit tehokasta lamppua, joka toimii luotettavasti säässä kuin säässä, suosittelemme Olightin Seeker 3 Pro’ta.

Valostore
167,95 €
 • 1000 lumenia
 • Tehokas lamppu pitkällä akunkestolla
 • Kolme tehoasetusta
 • Valokeila on säädettävä

Ledlenserin 1000 lumenin käsivalaisin valaisee pitkään ja tuo valoa pimeään menoon. Lampussa ilahduttavaa on se, että se on sekä tehokas että varustettu pitkällä toiminta-ajalla. Tämä näppärän kokoinen lamppu on passeli kaveri vaellukseen, retkeilyyn tai vaikkapa geokätköilyyn ja moneen muuhun harrastamiseen. Rungon usb-liittimen kautta lataat sen kätevästi (johto tulee mukaan).

Valaisimen valokeila on säädettävä ja valon kantomatka on 30-320 m. Tehoasetuksia on kolme – voimakkaimmalla asetuksella teho on 1000 lumenia ja akunkesto n. 6 tuntia ja heikoimmalla asetuksella (10 lm) huikeat 144 tuntia. IPX4-suojauksen ansiosta lamppu kestää kaikki sääolosuhteet, mutta ei kuitenkaan upotusta veteen. Latausaika kokonaisuudessaan on 6 tuntia.

Paras halpa taskulamppu (alle 30 euroa)

Olight i3T EOS
 • 180 lumenia
 • Kompakti
 • Loistava koko-tehosuhde
 • Toimii AAA-paristoilla
 • Hyvä peruslamppu jokapäiväiseen käyttöön, remppahommiin, mökille yms.

Olight i3T on simppeli ja kompakti normaalilla AAA-paristolla toimiva taskulamppu. Vain vajaa 9 cm pitkä käsivlaisin tuottaa 180 lumenin valotehon ja sillä onkin uskomaton koko-tehosuhde. Olight i3T on erinomainen lamppu jokapäiväiseen käyttöön ja pidettäväksi kotona saatavilla esimerkiksi sähkökatkon varalta.

Valaisimen LED on yhdistetty nykyaikaiseen heijastinoptiikkaan, joka takaa miellyttävän ja tasaisen valokeilan joka puolelle. Lampussa on myös myös kaksisuuntainen taskuklipsi, jonka myötä se kulkee aina vaivattomasti mukana esim. rintataskussa tai vaikka lippalakin lipassa. Lisäksi valaisin on IPX-8-laatua eli kestää jopa pysyvän upotuksen 2 metrin syvyyteen.

Lampun helppokäyttöisyys ilahduttaa myös – sen molemmat valotehot (5 / 180 lumenia) löytyvät helposti yhden napin takaa.

Valostore
21,95 €

Paras avaimenperävalo

Olight i1R-II
 • 150 lumenia
 • TikTokista tuttu!
 • Uskomaton koko-tehosuhde
 • Ladattava
 • Valostoren myydyin avaimenperälamppu

Yli 45 000 kappaletta myyty Olighting hämmästyttävän pieni mutta pippurinen avaimenperävalaisin on näppärä apuväline, joka kulkee kätevästi avainnipussa mukana. Tehoa piisaa uskomaton määrä lampun pieneen kokoon nähden.

Olight i1R-II on kokoluokkansa tehokkain minilamppu, joka on ohuempi kuin pikkusormi, pituudeltaan lyhyempi kuin AAA-paristo ja se painaa vain hämmästyttävät 13 grammaa(!!). Kokonsa ja painonsa puolesta lamppu kulkee mukavasti avainnipussa huomaamattomasti.

Olight i1R-II

i1R-II on valmistettu vahvasta alumiiniseoksesta ja siinä on sisäänrakennettu ladattava Li-ion-akku, joka latautuu Micro-USB-portin kautta. Lampussa on pieni led-indikaattori, joka kertoo, kun taskulampun akku on täynnä. Olight i1R on erinomainen pikku valo kannettavaksi vaikka auton avaimessa tai avainnipussa kiinni, eikä se häviä tehoissaan juurikaan isommille taskulampuille.

Ostajien kommentteja

”Uskomattoman kirkas kokoonsa nähden. Ja lisäksi ladattava. Ja vielä hintakin kohdillaan!”

Aivan huikea noin pieneksi, vetää vertoja puhelimen taskulampulle. Joidenkin luurien kohdalla jopa parempi. Näyttää ainakin pidemmälle👍🏻
Valostore
19,95 €

Saattaisit pitää myös näistä artikkeleista