Top-10 ihanimmat vuokramökit talvilomalle ja pääsiäiseksi

Jos sinun tekee mieli päästä hiihtelemään ja nauttimaan kevättalven auringonpaisteesta ihanille puuterilumille tai fiilistelemään vauhdin hurmaa lasketellen, niin mikset lähtisi talvilomalla mökkeilemään jonkin hiihtokeskuksen liepeille? Vuokramökki tarjoaa luksusta arjen keskelle – ei tarvitse katsella kodin pölyisiä nurkkia tai miettiä muitakaan kotihommia. Toisaalta mökki on myös edullinen vaihtoehto, ja siellä saa esimerkiksi laittaa juuri sitä ruokaa mitä haluaa.

Suomesta löytyy monta loistavaa hiihtokeskusta upeine vuokramökkeineen ja talviloman aikaan on mitä mainioin aika lähteä nauttimaan esimerkiksi talvisesta Lapista luonnon helmaan.

Tähän artikkeliin kokosimme upeimmat Suomen top-10 vuokramökit. Listauksessa on huomioitu hiihto- ja laskettelukeskuksien sijainti, eli jokainen mökki on lähellä jotain Suomen hiihtokeskusta. Eiköhän mennä suoraan asiaan!

Top-10 ihanimmat vuokramökit talvi- ja pääsiäislomalle

 • Sijainti: Lappi
 • Lähin hiihtokeskus: Pallas (33 km)
 • Yöpyjiä mahtuu: 8 +2

Villa Gaissa on suosikkimökki Tunturi-Lapissa, joka tarjoaa aivan huikeat puitteet talviselle lomalle. Huvilan tupakeittiön suurista lattiasta kattoon ulottuvista ikkunoista aukeaa aivan upeat näkymät talviseen Lapin luontoon, jota katsellessa tuntuu kuin olisit osana kaunista luonnonmaisemaa. Siinä kelpaa viettää talvista lomaa luonnon helmassa! Huvilan sisustus hivelee esteettisen ihmisen silmää – Lapin henki näkyy sisustuksessa kekseliäällä ja modernilla tavalla, joten tässä huvilassa yöpyminen on elämys oikeastaan jo itsessään.

Huvilassa on olohuone-keittiö ja neljä kahden hengen makuuhuonetta. Yöpyjiä mahtuu siis yhteensä 8 + 2. Kaksi makuuhuoneista on yläkerrassa. Yläkerran aulassa ja toisessa yläkerran makuuhuoneessa on myös kaksi lisävuodetta ja perheen pienimmät on huomioitu matkasängyllä. Yläkerrassa on vessa ja alakerrassa kaksi wc:tä joista toinen kylpyhuoneen yhteydessä. Suihkutiloissa on kaksi suihkua. Saunoja on peräti kaksi – sähkösaunan lisäksi löytyy ulkoa tunnelmallinen hirsisauna, jonne pääsee sisältä lasiterassin kautta. Iso avoterassi tarjoaa mahtavat puitteet ihailla ihastuttavaa tunturimaisemaa Lapin yössä.

Jos haluat nauttia luksusmaisesta fiiliksestä ja harvinaisista herkuista, kuten ulkosaunasta, niin tämä kohde on todellinen helmi.

Kuva: Lomarengas

 • Sijainti: Lappi
 • Lähin hiihtokeskus: Ylläs (3,6 km)
 • Yöpyjiä mahtuu 4 + 4

Voi video, miten ihana mökki! Tuppuvaaran erinomaisesti varusteltu, moderni ja tunnelmallinen lämpöhirsimökki sijaitsee Äkäslompolon kylässä, rauhallisella Maahisen alueella Äkäslompolon kylän ja rinteiden välissä. Modernissa mökissä makkareita on kaksi ja majoittujia mahtuu yhteensä 4 + 4. Mökissä vessoja on yhteensä kaksi ja varaava takka tuo ihanaa tunnelmaa ja lämpöä. Mökki on sisustettu todella hyvällä maulla, suihkutiloista löytyy kaksi suihkua ja tunnelmallinen pieni sauna. Lapset on huomioitu syöttötuolilla ja potalla. Ylläksen hiihtokeskukseen on mökiltä matkaa 3,6 km ja hiihtoladuille reilut 400 metriä.

 • Sijainti: Lappi
 • Lähin hiihtokeskus: Pyhätunturi (0,3 km)
 • Yöpyjiä mahtuu: 9 + 2

Villa Heksa tarjoilee tunnelmaa ja luksusta koko rahan edestä vauvasta vaariin. Villa Heksa on Pyhätunturilla 2017 valmistunut kivirakenteinen puuvuorattu huvila peräti viidellä makuuhuoneella ja kaikilla mausteilla. Kellarikerroksesta löytyy harraste- ja huoltotilat, kaksi makkaria (toisessa 2 yhden nukuttavaa sänkyä ja toisessa parivuode), lasten leikkitilat, pyykkihuolto ja tekniset tilat sekä erillinen suihku (keskikerroksen pääsuihkujen lisäksi). Harrastustilasta löytyy mm. kuntopyörä siltä varalta, että muutoin ei liikunnasta saa tarpeekseen.

Keskikerroksesta löytyy kaksi makuuhuonetta (molemmissa parivuoteet), huvilan sydän, eli keittiö ja tunnelmallinen ruokailu- ja oleskelutila takkoineen päivineen, sauna ja suihkutila kahdella suihkulla, wc ja kaksi isoa terassia, joissa kelpaa vilvoitella saunan jälkeen ja fiilistellä upeaa talvista yötaivasta.

Yläkerrasta löytyy makuuhuone kahdella sängyllä, wc, vielä yksi suihku sekä lisäksi yksi sänky erikseen parvella. Tämän huvilan yksi helmistä on yläkerran iso ulkoterassi upealla tunturinäkymällä. Pihalta löytyy kolmen auton autokatos sekä kylmä suksien huoltotila.

 • Sijainti: Pirkanmaa
 • Lähin hiihtokeskus: Sappee (0,3 km)
 • Yöpyjiä mahtuu: 10 + 3

Sappeen suunnilla Pirkanmaalla sijaitseva korkeatasoinen huvila Villa Borealis on aivan hiihtokeskuksen liepeillä kauniilla sijainnilla. Moderni ja valoisa mökki tarjoaa ihanat puitteet talviloman viettäjälle. Huvilaan Villa Borealis on korkeatasoinen ja moderni rinnehuvila, jonne mahtuu majoittumaan peräti 10 + 3 henkilöä ja makuuhuoneita on yhteensä kolme. Kohteen helmi on ehdottomasti suuret ja upeat lattiasta kattoon -ikkunat yhdistetyssä olohuone/keittiössä. Alakerrassa on lisäksi makuuhuone parivuoteella, kaksi makuuhuonetta kahdella yksin nukuttavalla vuoteella, upeat sauna-pesutilat kahdella suihkulla, kodinhoitohuone, erillinen wc sekä 40 m2 katettua terassia.

Parvitilassa on lisäksi neljä vuodetta, vuodesohva kahdelle plus rahivuode lisävuoteeksi yhdelle. Huvilan tilasuunnittelussa ja laadukkuutta henkivässä sisustuksessa on kiinnitetty huomiota lomailijan viihtyvyyteen. Huvilassa on koneellinen ilmanvaihto ja lattialämmitys. Kokouksia varten huvilassa on fläppitaulu ja projektorikangas.

 • Sijainti: Kainuu
 • Lähin hiihtokeskus: Ukkohalla (1 km)
 • Yöpyjiä mahtuu: 5 +1

Villa Ukkohalla on kerrassaan upea, rauhallinen ja tilava kivi/hirsirakenteinen vuonna 2014 rakennettu huvila, joka sopii mainiosti myös lapsiperheille. Erittäin moderni, mutta kodikas sisustus ja tilaratkaisu on hyvin kompakti ja kätevä. Näkymät laskettelurinteisiin on upeat ja tässä huvilassa todella sielu lepää.  Ukkohallan palveluihin tulee etäisyyttä noin 500 metriä, eli kovin paljoa tämän lähemmäs ei kyllä pääse, itse hiihtokeskukseen matkaa on 1 km ja hiihtoladuille vaivaiset 200 m. Huvilassa on kolme makuuhuonetta ja nukkujia huvilaan mahtuu 5 +1.

Yläkerrassa on tupakeittiö, makuuhuone parivuoteella, makuuhuone kerrosvuoteella, pesuhuone, jossa on suihku sekä wc. Alakerrassa on kahden vuoteen makuuhuone, olohuone, kodinhoitohuone, pesuhuone kahdella suihkulla, sauna ja vielä erikseen wc. Erityisihana yksityiskohta on valoisat makuuhuoneet (kaksi makuuhuonetta), joista niinikään on hurmaavat näkymät talviseen luontoon.

Lapset on huomioitu lapsiporteilla portaiden ylä- ja alapäässä, syöttötuolilla ja matkasängyllä. Tämä kohde on erinomainen luksusvalinta pariskunnille ja lapsiperheille talviloman viettoon.

Kuva: Lomarengas

 • Sijainti: Kainuu
 • Lähin hiihtokeskus: Vuokatti (0.14 km)
 • Yöpyiä mahtuu: 12 + 4

Ruhtinatar on hirsiranteinen kaksikerroksinen mökki, jossa piisaa tilaa isommallekin lössille aivan rinnekeskuksen kupeessa. Makuuhuoneita on viisi kappaletta ja majoittujia mahtuu 12+4, eli tämä on todella passeli mökki isommalle porukalle. Ruhtinattaressa on mukava kotoisa, mutta kuitenkin luksusmainen fiilis. Erinomainen hinta-laatusuhde suhteessa rinteisiin, sillä Vuokatin hiihtokeskus on vain 140 metrin päässä ja hiihtoladuille suunnilleen sama matka.

Alakerrasta löytyy tupakeittiö, makuuhuone (kaksi erillistä vuodetta), sauna ja kaksi wc:tä. Yläkerrasta löytyy kaksi makuuhuonetta, joissa molemmissa on parivuode, toisessa lisäksi vuodesohva sekä kaksi makuuhuonetta, joista toisessa yhden nukuttavat tuoteet, toisessa parisänky + kaksi sänkyä, oleskeluhuone, jossa vuodesohva, vessa sekä parveke ja matala parvitila. Mökin todellinen helmi, joka kruunaa kaiken, on upea poreallas.

 • Sijainti: Pohjois-Pohjanmaa
 • Lähin hiihtokeskus: Iso-Syöte (1,2 km)
 • Yöpyjiä mahtuu: 6 + 4

Tunturisuden kolmen makuuhuoneen huvila tarjoilee kotoista tunnelmaa Pohjois-Pohjanmaalla. Huvilaan mahtuu 6 + 4 henkilöä ja tunnelmallista tilaa on kahden kerroksen verran. Huvilan hauskin yksityiskohta on erillinen takkahuone, jonne on mukava vetäytyä hiihtopäivän jälkeen lepäilemään ja nauttimaan takan lämmöstä. Suihkutiloista löytyy kaksi suihkua ja sauna ja mökissä on kaksi wc:tä. Sijainti on rauhallinen, mutta Iso-Syötteen hiihtokeskukseen on vain 1,2 km matkaa ja hiihtoladuille vain 200 m. Kevättalvella Oulusta hiihtobussit Syötteelle päivittäin (tarkista aikataulut etukäteen).

Huom. Kohteessa hiukan kylmät lattiat, joten pakkaa mukaan villasukat!

Kuva: Lomarengas

 • Sijainti: Lappi
 • Lähin hiihtokeskus: Levi
 • Yöpyjiä mahtuu: 4 + 2

Leville hiihtämään? Ulkuvilla on tasokas parihuoneisto rauhallisella Utsuvaaranalueella, josta on upeat näköalat tunturiin. Levin laskettelurinne ja myös hiihtoladut on vain kävelymatkan päässä, eli sijainti on todella hyvä. Valoisassa tupakeittiössä on iso takka, joka tuo tunnelmaa. Varusteluissa on huomioitu käyttäjämukavuus hienosti ja sisustus on tehty hyvällä maulla.

Huoneistossa on tilaa 4 + 2 yöpyjälle ja tilaa on kolmen makuuhuoneen verran. Alakerrassa on makkari, jossa kaksi vuodetta ja toisessa levitettävä vuodesohva. Wc on suihkutilojen yhteydessä sekä lisäksi erillinen wc löytyy yläkerrasta. Tähän kohteeseen pienet lemmikit on myös sallittu eli todella hyvä kohde koiran kanssa!

 • Sijainti: Lappi
 • Lähin hiihtokeskus: Sallatunturi (3 km)
 • Yöpyjiä mahtuu: 6

Sallatunturin lähellä sijaitseva hirsirakenteinen huoneisto on modernin avara, kaunis ja tilava paikka viettää talvilomaa. Varusteluista löytyy kaikki olennainen ja vähän enemmänkin, ja erityiskiitosta saa tilaa-antava pohjaratkaisu, mikä tekee huoneistosta kerta kaikkiaan viehättävän kauniin ja miellyttävän paikan lomailla. Sallatunturin hiihtokeskus on kolmen kilometrin päässä ja hiihtoladuille pääsee kädenkäänteessä (matkaa vain 300 metriä). Huoneistossa on kolme makuuhuonetta, ja yöpyjä mahtuu yhteensä kuusi.

Huoneistossa on tupakeittiö jossa tunnelmaa tuova takka, kolme makuuhuonetta, joissa kaikissa 2 vuodetta, pesuhuone, sauna, kodinhoitohuone sekä kaksi wc:tä. Toinen wc sijaitsee suihkutilojen yhteydessä. Huoneistossa on lattialämmitys, joten varpaat ei pääse palelemaan, sekä koneellinen ilmanvaihto.

Ihana huoneisto ja rauhallinen sijainti.

Kuva: Lomarengas

 • Sijainti: Lappi
 • Lähin hiihtokeskus: Ounasvaara (30 km)
 • Yöpyjiä mahtuu: 4 + 2

Hilla-mökki on hirsihuvila rauhallisella paikalla aivan veden äärellä pienen lomakylän alueella. Hilla on rakennettu vuonna 2014 ja tilat ovat hyvin siistit ja kauniisti sisustetut. Mökissä on kaksi makuuhuonetta ja yöpyjiä mahtuu 4 + 2 henkilöä. Sopii loistavasti pariskunnille tai pienille porukoille sekä lapsiperheille!

Huvilassa on tupakeittiö (jossa vuodesohva), kahdessa makuuhuoneessa on kaksi sänkyä, löytyy myös sauna, pesuhuone, erillinen wc, vaatehuone ja suuri katettu kuisti jossa on ihana ihastella Lapin luontoa. Erinomainen spotti myös revontulien katseluun! Kohde sopii liikuntaesteiselle, sillä kuistille on pyörätuoliluiska ja kynnykset ovat matalat. Mökiltä pääsee suoraan viiden kilometrin retkeilypolulle. Joulupukin pajakylään matkaa tulee 40 km, hiihtokeskukseen ja hiihtoladuille 30 km.

Ihana mökki pienille porukoille ja lapsiperheille!

Tämä artikkelin tarjosi Lomarengas. Lomarenkaasta vuokraat unelmiesi mökin niin talvilomalle, pääsiäiseksi, viikonlopuiksi kuin vaikka juhannukseksikin – vuokraus on aina helppoa ja nopeaa!

Saattaisit pitää myös näistä artikkeleista