Vertailussa parhaat kahluuhousut kalastukseen & metsästykseen

Kahluuhousut tai -saappaat ovat käytännöllinen ja joskus jopa tuiki tarpeellinen varuste kalastajalle, mökkiläiselle ja metsästäjälle. Kahluuhousuissa on aina luonnollisesti kiinteät kengät, jotta ne ovat taatusti vedenpitävät.

Kuinka valita kahluuhousut? Pohdi käyttötarpeitasi: Säännöllisesti kalastava tai metsästävä tarvitsee kulutusta kestävät ja käyttömukavat housut, satunnaisesti laiturin korjaukseen kahluuhousuja tarvitseva taas pärjää vaatimattomammalla mallilla. Kylmien vesien aikaan kalastava/metsästävä taas arvostaa lämpöä eristäviä housuja. Niin vapakalastaja kuin perhokalastaja tarvitsee hyvät kahluuhousut, jotka taatusti pitää kintut kuivana.

Kahluusaappaat ovat hyvä kalastustarvike sellaiselle, joka kalastaa rannassa ja joessa. Kahluusaappaat saattavat riittää myös mökkiläisen kaveriksi laituripuuhiin.

Artikkeliin olemme koonneet parhaat kahluuhousut eri hintaluokista. Nyrkkisääntönä voi sanoa, että kalliissa kahluuhousuissa on enemmän kulutuksenkestoa ja halvemmassa mallissa taas vähemmän. Mökkiläisenä tai muuten vain satunnaisesti kahluuhousuja käyttävänä sinulle saattaa riittää edulliset housut, kun taas vaativampaan käyttöön suosittelemme lämpimästi kalliimman hintaluokan housuja. Et varmastikaan halua reikiä housuihisi, joten kovaan käyttöön on hyvä valita heti kunnon housut.

Kun kerran satsaat hyviin housuihin, ne kestävät käytössäsi iäisyyden ja ovat luotettava harrastuskaveri.

Parhaat kahluuhousut hintaluokasta alle 50 euroa

Happy Angler kahluuhousut

 • Materiaali 70D Nylon/PVC
 • Täysin vedenpitävät
 • Henkelit ja kiristysnauha
 • Sopii loistavasti kalastukseen, metsästykseen ja laituritöihin

Happy Angler kahluuhousut ovat edullisen hintaluokan kahluuhousut, jotka passaavat hyvin niin kalastukseen kuin vaikkapa laiturin nostoon ja laskuun. Happy Anglerit on valmistettu vedenpitävästä ja kulutusta hyvin kestävästä 70 denierin nylonista. Malli saa plussaa helposta puettavuudesta. Henkselit auttavat pitämään housut paikallaan ja kunnon pitäväpohjaiset saappaat tekevät kahlaamisesta myös turvallista liukkaallakin pohjalla. Mukava lisä on se, että Happy Anglerin kahluuhousujen mukana toimitetaan paikkalappu ja liimaa pienten reikien paikkaamista varten.  

 

Parhaat kahluuhousut hintaluokasta alle 150 euroa

Norfin Rapid kahluuhousut

 • Materiaali korkealaatuinen ja kestävä nylon, kolmikerrosmateriaali, saappaat PVC
 • Sopii hyvin kalastukseen ja metsästykseen

Norfin Rapidit ovat mukavan kevyet ja toimivat kahluuhousut, joiden yläosa on valmistettu korkealaatuisesta ja kestävästä kolmikerrosmateriaalista. Kahluuhousuissa on kiinteät saappaat kevyestä PVC-materiaalista. Säädettävät henkselit ja säädettävä vyö auttaa pukemista ja istuvuutta ja housut ovat varsin mukavat jalassa. Loistava valinta kalastukseen tai metsästykseen!

 

Parhaat kahluuhousut hintaluokasta alle 200 euroa

Norfin Flow kahluuhousut

 • Kestävä nelikerrosmateriaali, 70 % polyester, 30 % PU, neopreenisukka
 • Suuri kosteudelta suojattu tasku ulkopuolella, sisäpuolella tasku arvotavaroille
 • Vedenpitävyys: 20 000 MM
 • Hengittävyys: 4000 G/M2/24

Norfin Flow’n kahluuhousuista saa pulittaa hiukan enemmän, mutta toisaalta nämä housut kestävät myös raskaampaa käyttöä. Nämä housut on nimittäin valmistettu nelikerrospolyesterista, joka tarjoaa mainion kulutuksenkeston mutta myös hengittävyyden. Nämä ovat kalamiehen tai -naisen unelmakahluuhousut sillä tässä mallissa on käytännöllinen ulkoinen kosteudelta suojattu todella tilava tasku. Tasku on niin tilava, menee vaikkapa vieherasia, joten saat sieltä perhot ja muut vieheet helposti käsiisi tarvittaessa. Housujen sisäpuolella on toinen tasku, jonne voi jemmata arvotavaroita.

Mukavuutta housuihin tuo anatomisesti muotoillut neopreenisukat. Lahkeet pysyvät hyvin paikoillaan ja säädettävät olkaimet ja vyö tuovat istuvuutta ja helpotusta pukemiseen.

 

Parhaat kahluusaappaat

Patriot kahluusaappaat

 • Materiaali vedenpitävä ja kulutusta hyvin kestävä 70 denierin nylon / PVC
 • Ranta- ja jokikalastukseen, mökillä laiturin asennukseen
 • Edullisempi vaihtoehto kahluuhousuille

Patriot kahluusaappaat ovat näppärä kaveri rannalta tapahtuvaan kalastukseen, jokikalastukseen tai vaikkapa avuksi laiturin asennukseen. Saappaat on nopea ja näppärä pukea ja niillä on helppo liikkua.

Jos etsit edullisempaa vaihtoehtoa kahluuhousujen sijasta ja tiedät, ettei sinun tarvitse mennä rantaa syvemmälle, valitse nämä. Patriot kahluusaappaat pitävät taatusti vettä ja ovat samalla kuitenkin hengittävät.

 

Lopuksi…

 

Toivottavasti löysit tarpeeseesi sopivat kahluuhousut. Piditkö lukemastasi? Luet paraikaa Leiripaikka -sivustoa, joka tarjoilee mielenkiintoisia artikkeleita liittyen ulkoiluun, vaellukseen ja retkeilyyn. Toivomme, että viihdyt sivustollamme ja saat siitä ideoita ja inspraatiota ulkoiluharrastukseesi!

 

Lisää kalastus- ja metsästysaiheisia artikkeleita löydät täältä:

Saattaisit pitää myös näistä artikkeleista