Nastakengät talvi

Ei enää liukastelua! Vertailussa parhaat nastakengät 2023

Nastakengät tulevat monen ostoslistalle heti kun talven liukkaat kelit saapuvat. Tiesitkö muuten, että Suomessa sattuu vuosittain yli miljoona tapaturmaa, joista reilu kolmannes on erilaisia kaatumisia ja liukastumisia? Liukastelu on oikeasti todella vaarallista, sillä sopivassa kulmassa kaatuminen aiheuttaa hyvin helposti luunmurtumia ja hyvin huonolla tuurilla kiperään paikkaan pään kolauttaessaan jopa aivotärähdyksen. Siksi ei ole yhtään pöllömpi idea hommata hyvät nastakengät liukkaille keleille.

Mitä ottaa huomioon nastakenkiä etsiessä?

1. Pohdi, mihin tarkoitukseen nastakengät tulevat

Tarvitsetko niitä vapaa-ajan liikkumiseen, vaellukseen, juoksuun ja lenkkeilyyn vai tarvitsetko ehkä siistimmät kengät, joilla pysyt pystyssä tavallisen arkipäivän aikana liikkuessasi ulkona vaikkapa autollesi?

Nastakengistä monille tulee mieleen kolhon näköiset erittäin epätyylikkäät mummojalkineet, mutta tämä ei voisi olla kauempana totuudesta. Nykyään on saatavilla erittäin kivan näköisiä sporttisia nastalenkkareita, kauniita ja lämpimiä vapaa-ajan nastakenkiä sekä myös hyvin tyylikkäitä malleja, joista ei päällepäin edes arvaisi, että ne sisältävät nastat pohjassaan. Tyylistä ei siis tarvitse tinkiä, jos ei niin halua! 🙂

Suosittelemme myös ehdottomasti testaamaan ns. älykkäät nastakengät, joissa on älynastat – ne reagoivat eri tavalla alustasta riippuen. Pehmeällä alustalla ne pureutuvat alustaan ja kovalla ne taas vetäytyvät hiukan kengän sisään, jotta kengän kumipohja ja nastat saavat yhdessä paremman pidon alustasta. Nastakenkien kanssa on hyvä muistaa, että niitä ei suositella käytettäväksi sisällä.

2. Pohdi, minkä verran rahaa olet valmis sijoittamaan nastakenkiin

Nastakenkiä on hyvin eri hintaisia eri ominaisuuksilla. Yleensä kun pulittaa pikkuisen enemmän, saa myös varmemmin laatua vastineeksi. Tähän artikkeliin olemme poimineet eri hintaisia ja eri tyyppisiä kenkiä erilaisiin tarkoituksiin.

Parhaat nastakengät vertailussa

Parhaat nastakengät arkeen ja töihin:

 • Saatavilla miesten ja naisten malli
 • Tyylikkäät nastakengät
 • Pinta nupukkinahkaa ja sisällä fleecevuoraus
 • Helppo pukea ja riisua

Wander Bugrip kengät ovat sinulle, joka haluat pitävät nastakengät, mutta et halua tinkiä tyylikkyydestäsi. Kengissä on 14 hiilinastaa, jotka pitävät sinut taatusti pystyssä liukkailla kaduilla. Älynastat reagoivat erilaisiin alustoihin eri tavoin – pehmoisella alustalla ne pureutuvat alustaan ja kovalla alustalla ne taas painuvat hiukan kumipohjan sisään. Kovilla ja epätasaisilla alustoilla, kuten kivillä ja kallioilla pito taas syntyy kumipohjan ja nastojen yhteisvaikutuksesta. Eikö ole aika siistiä?

Kenkien pintamatsku on nupukkinahkaa, popoissa on fleecevuoraus ja EVA-välipohja. Memoryfoam-/muistivaahto-pohjalliset takaavat sen, että kengät istuvat jalkaasi kuin hanska käteen ja varsi on mukavan joustavaa, mikä tekee kengistä helpot riisua ja pukea.

Saatavilla on miesten ja naisten malli.

Parhaat vapaa-ajan nastakengät:

 • Miesten ja naisten malli
 • Pidempi varsi, joka suojaa tuulelta
 • Hyvät vapaa-ajan nastakengät, jotka sopii myös vaativampaan säähän

Icebugin vetoketjulliset ja varmat talvijalkineet pitävät pystyssä takuuvarmasti. BUGrip-pohjan teräsnastat on sijoiteltu huolella ja sen huomaa kyllä kenkien pitävyydessä. Metro2-talvinilkkureissa on pidempi varsi, joka suojaa mukavasti tuulelta ja raparoiskeilta ja pehmeän fleecevuorauksen ansiosta kengät tuntuvat muutenkin jalkaan mukavalta. Pukemista helpottaa roiskesuojattu vetoketju ja kenkien materiaali hylkii vettä.

Näistä popoista on saatavilla sekä miesten että naisten malli.

Scandianvian Outdoor
149 €
 • Miesten malli
 • Kevyet nastakengät
 • Hyvät ja helppohoitoiset vapaa-ajan nastakengät, jotka sopii myös kylmempään säähän fleecevuoren ansiosta
 • Sopii myös talvilenkkeilyyn

Lien BUGrip-kengät ovat Icebugin kevyemmästä päästä olevat mukavat nastakengät. Kenkä rullaa hyvin ja pinta on helppohoitoista RipStop-tekstiiliä. Näissä kengissä ei myöskään varpaat palele, sillä kengissä on mukavan lämmittävät fleecevuoret talvipakkasten varalle. Kenkien kärki ja kannan alue on vahvistettu kevyesti PU-suojalla.

Kengät saavat erityisesti kiitosta loistavan pitonsa lisäksi mukavuudestaan ja keveydestään. Erinomainen valinta myös talviseen lenkkeilyyn.

Scandianvian Outdoor
139 €
 • Miesten malli
 • Luotettavat nastakengät vapaa-aikaan ja vaellukseen
 • Goretex pitää kosteuden kenkien ulkopuolella

Luotettavat, pitävät Pace3 Bugrip kengät Gore-Tex-kalvolla höystettynä on ihan mainio valinta sinulle, joka haluat luotettavat ja vedenpitävät nastakengät talven liukkaille keleille. 16 nastaa on sijoiteltu Icebug-tyyliin fiksusti, kuinkas muutenkaan, ja ne purevat niin jäähän kuin kovaksi pakkautuneeseen lumeenkin.

GoreTex-kalvo pitää veden kenkien ulkopuolella, mutta on kuitenkin hengittävää. Popojen lesti on pohjoismaisen leveä, joten varpaille on kivasti tilaa. Pohjat ovat irroitettavat ja sisällä on lämmittävä, mukava fleecevuori.

Scandianvian Outdoor
199 €
 • Naisten malli
 • Kapea lesti
 • 13 teräsnastaa
 • Kärjessä ja kannassa vahvikkeet

Ylläolevien nastakenkien naisten versio. Icebug on tunnettu nastakengistä, jotka tarjoavat luotettavaa pitoa niin jäällä kuin tiukkaan pakkautuneella lumellakin. Pace3-malli ei ole poikkeus, vaan tämänkin mallin 16 teräksistä fiksusti sijoitettua nastaa tarjoavat mahtavan pidon.

Kengät ovat vedenpitävät ja hengittävät, kiitos aidon Gore-Tex-kalvon ja sisällä lämmittävä fleecevuori. Kaikin puolin loistavat kengät, joilla pysyy pystyssä liukkailla talvikeleillä.

Scandianvian Outdoor
199 €

Parhaat nastakengät juoksuun:

 • Talvilenkkeilyyn ja -juoksuun
 • Miesten ja naisten koot
 • Erinomaiset juoksukengät

Salomon onnistui valmistamaan ihan superit nastakengät, jotka sopivat erityisesti nopeaan liikkumiseen. Eli talvilenkkeilijät, tämä malli on nyt teille! Speekcrossit ovat loistavat nastalenkkarit mille tahansa jäiselle alustalle. Kenkien runko on tehty erityisesti kantapainotteiseen askellukseen, sillä useimmat meistä etenevät juuri niin. Pronaartiota ehkäisevä välipohja on ihastuttava lisä.

Spikecrosseissa on 12 pitävää volframinastaa per kenkä ja ne on varustettu ClimaSalomon Waterproof -kalvomateriaalilla, joka pitää veden taatusti kenkien ulkopuolella.

Kengän pudotus kannasta kärkeen on mukavat 10 mm. Suosittelemme näitä kenkiä erityisesti, jos harrastattalvilenkkeilyä ja saatat joutua kävelemään ja juoksemaan jäisellä tiellä tai poluilla.

Scandianvian Outdoor
199 €
 • Talvilenkkeilyyn ja -juoksuun
 • Miesten koot
 • Hyvä vaimennus

Icebug taitaa myös juoksukenkien teon. Arcus Pugrip GTX on kevyt juoksukenkä miellyttävällä vaimennuksella pitkillekin talvisille juoksulenkeille. Kengän päällisessä on suojaava Oeko-Tex- ja Bluesign-sertifioitu GORE TEX-kalvo, joka pitää jalkojen olon kuivana ja mukavana.

Muotoon valettu välipohja antaa responsiivisen tuntuman ja säilyttää myös käyttömukavuuden ja juoksutuntuman pitkään. Välipohjan Rocker-teknologia vähentää kuormitusta jalan etuosassa ja kannassa, mikä taasen edistää juoksuaskeleen eteenpäin suuntautuvaa liikettä. BUGrip-ulkopohjassa on 13 karbiditeräsnastaa.

Mainiot juoksukengät talviseen lenkkeilyyn!

Scandianvian Outdoor
199 €

Saattaisit pitää myös näistä artikkeleista