Nastakengät talvi

Ei enää liukastelua! Vertailussa parhaat nastakengät 2023

Nastakengät tulevat monen ostoslistalle heti kun talven liukkaat kelit saapuvat.

Tiesitkö, että Suomessa sattuu vuosittain yli miljoona tapaturmaa, joista reilu kolmannes on erilaisia kaatumisia ja liukastumisia? Liukastelu on oikeasti todella vaarallista, sillä sopivassa kulmassa kaatuminen aiheuttaa hyvin helposti luunmurtumia ja hyvin huonolla tuurilla kiperään paikkaan pään kolauttaessaan jopa aivotärähdyksen.

Siksi ei ole yhtään pöllömpi idea hommata hyvät nastakengät liukkaille keleille.

Parhaat nastakengät vertailussa

Parhaat nastakengät arkeen ja töihin:

 • Saatavilla miesten ja naisten malli
 • Tyylikkäät nastakengät
 • Pinta nupukkinahkaa ja sisällä fleecevuoraus
 • Helppo pukea ja riisua

Wander Bugrip kengät ovat sinulle, joka haluat pitävät nastakengät, mutta et halua tinkiä tyylikkyydestäsi. Kengissä on 14 hiilinastaa, jotka pitävät sinut taatusti pystyssä liukkailla kaduilla. Älynastat reagoivat erilaisiin alustoihin eri tavoin – pehmoisella alustalla ne pureutuvat alustaan ja kovalla alustalla ne taas painuvat hiukan kumipohjan sisään. Kovilla ja epätasaisilla alustoilla, kuten kivillä ja kallioilla pito taas syntyy kumipohjan ja nastojen yhteisvaikutuksesta. Eikö ole aika siistiä?

Kenkien pintamatsku on nupukkinahkaa, popoissa on fleecevuoraus ja EVA-välipohja. Memoryfoam-/muistivaahto-pohjalliset takaavat sen, että kengät istuvat jalkaasi kuin hanska käteen ja varsi on mukavan joustavaa, mikä tekee kengistä helpot riisua ja pukea.

Saatavilla on miesten ja naisten malli.

Parhaat vapaa-ajan nastakengät:

Miesten
 • Mokkanahkainen, tyylikäs, mutta pitävä kenkä
 • Pidempi varsi, joka suojaa tuulelta
 • Hyvät vapaa-ajan nastakengät, jotka sopii myös vaativampaan säähän

Icebug Metro2 BUGrip® Mens vetoketjulliset ja varmat talvijalkineet pitävät pystyssä takuuvarmasti. Kyseessä on mokkanahkainen nastakenkä, joka tarjoaa lämmön ja luotettavan pidon talven vaativissa olosuhteissa. Kuten Icebugin kaikki nastakengät, on nämäkin suunniteltu käytännöllisyyttä ja turvallisuutta silmällä pitäen, ja ne ovat ihanteellinen valinta jäisille ja liukkaille pinnoille.

Kengissä on keskikorkea varsi, joka suojaa mukavasti tuulelta ja raparoiskeilta ja pehmeän fleecevuorauksen ansiosta kengät tuntuvat muutenkin jalkaan mukavalta. Pukemista helpottaa roiskesuojattu vetoketju ja kenkien materiaali hylkii vettä.

Rullaava pohjarakenne tarjoaa mukavuutta ja tukee luontevaa askellusta. BUGrip®-pohjassa on vaikuttavat 16 hiiliteräsnastaa, jotka takaavat pitävän otteen liukkaissakin olosuhteissa. Näiden nastojen ansiosta voit liikkua turvallisesti ja itsevarmasti.

Kengissä käytetyt pintamateriaalit ovat vettähylkiviä, mikä pitää jalat kuivina ja lämpiminä kosteissakin sääolosuhteissa. Neopreenireunus varren yläosassa on miellyttävän pehmeä ja joustava, mikä lisää kengän käyttömukavuutta. Vetoketjukiinnitys jalan sisäpuolella tekee kengistä helppokäyttöiset ja tarjoaa hyvän istuvuuden.

Icebug Metro2 BUGrip Mens -nastakengät on suunniteltu pitkäkestoiseen käyttöön. Ne tarjoavat lämpöä, pidon ja mukavuutta kylminä päivinä. Irrotettava Comfort Foam -pohjallinen ja kevyt EVA-välipohja tarjoavat lisämukavuutta, tukea ja iskunvaimennusta.

Scandianvian Outdoor
149 €
Scandianvian Outdoor
139 €
Naisten
 • Naisten malli
 • Luotettavat nastakengät vapaa-aikaan ja vaellukseen
 • Goretex pitää kosteuden kenkien ulkopuolella

Luotettavat, pitävät Pace3 Bugrip kengät Gore-Tex-kalvolla höystettynä on ihan mainio valinta sinulle, joka haluat luotettavat ja vedenpitävät nastakengät talven liukkaille keleille.

Puolivartiset GORE-TEX®-kengät yhdistävät vedenpitävyyden, kestävyyden ja luotettavan pidon, joten voit liikkua huoletta haastavissakin olosuhteissa.

Kengän pinta on valmistettu kierrätysmateriaalista, RipStop-tekstiilistä. Tämä polyesterikangas on erittäin kevyttä ja helppohoitoista – sen erityinen kudonta estää kangasta repeämästä ja purkautumasta. RipStop-tekstiilin valmistuksessa on noudatettu Bluesign®-standardia, mikä tarkoittaa, että se on valmistettu kestävän kehityksen periaatteita kunnioittaen. Kangas on myös turvallinen käyttäjälle ja kuluttaa vähemmän vettä ja energiaa, koska sen kuidut on värjätty Solution Dye -tekniikalla.

Kengissä on lisäksi PU Mudguard kantapään suojana ja TPU-vahvike kärjessä. Nauhat on valmistettu kierrätetystä PET-muovista, ja ne istuvat mukavasti jalkaan.

GORE-TEX®-rakenne tekee näistä kengistä täysin vedenpitävät, samalla säilyttäen hengittävyyden. Kengissä on myös eristävä kerros, mikä pitää jalat lämpiminä kylminä päivinä. GORE-TEX® täyttää OEKO-TEX® 100 -sertifiointijärjestelmän kriteerit, mikä takaa materiaalin turvallisuuden käyttäjälle.

OrthoLite® Hybrid™ -pohjallinen on valmistettu 15 % kierrätetystä vaahtomuovista ja 5 % kierrätetystä kumista – tämä ominaisuus tekee sen, että kengissä on todella hyvä iskunvaimennusta ja hengittävyys myös pohjassa. Popojen lesti on pohjoismaisen leveä, joten varpaille on kivasti tilaa.

Mitenkäs pohja ja – mikä tärkeintä – nastat? Icebug Pace3 BUGrip GTX Womens -kengissä on BUGrip®-pohja, joka koostuu 16 hiiliteräsnastasta ja 20 % kierrätetystä kumista. Nämä 16 nastaa on sijoiteltu Icebug-tyyliin fiksusti, kuinkas muutenkaan, ja ne purevat niin jäähän kuin kovaksi pakkautuneeseen lumeenkin. Kenkien niin sanotut älynastat toimivat nimensä mukaisesti älykkäästi eri alustoilla ja tarjoavat aina optimaalisen pidon. Pohjien muotoilu tehostaa pitoa, oli alusta sitten asfalttia tai peilijäätä.

Icebug Pace3 BUGrip GTX Womens -kengät ovat turvalliset ja ekologiset nastakengät, jotka takaavat luotettavan pidon ja mukavuuden talviaktiviteetteihin.

Scandianvian Outdoor
139 €
Naisten
 • Naisten malli
 • Kapea lesti
 • 13 teräsnastaa
 • Kärjessä ja kannassa vahvikkeet

Icebug Nirak2 W Bugrip GTX nastakengät tarjoavat huippuluokan pidon ja mukavuuden, olit sitten koiranulkoiluttaja tai nautit kävelylenkeistä talvisissa olosuhteissa.

Ympäristötietoisille infoa: Kengän pinta on valmistettu 100-prosenttisesti GRS-sertifioidusta kierrätysmateriaalista, RipStop-tekstiilistä. RipStop-tekstiili on erittäin kevyttä ja kestävää polyesterikangasta, jonka erityinen kudonta estää sen purkautumisen ja repeämisen. Lisäksi tämä RipStop-tekstiili on valmistettu kierrätetystä polyesteristä Bluesign®-standardin periaatteiden mukaisesti. Bluesign®-hyväksytyissä materiaaleissa ympäristökuormitusta pyritään vähentämään ilmakehän ja vesistöjen päästöjen valvonnan ja korkealaatuisten ja kestävien tuotteiden avulla. Kangas on värjätty Solution Dye -tekniikalla, joka kuluttaa vähemmän vettä ja energiaa kuin perinteinen väripesutekniikka.

Kengissä on ProtecPU™-vahvike, joka suojaa kengän kärkeä ja kantapäätä, mikä tekee kengistä turvalliset ja jämäkät, ja heijastavat koristeet parantavat näkyvyyttä  talven hämärässä. Kengät ovat ilahduttavan kevyet ja niiden pohja mahdollistaa miellyttävän kävelyn. Lesti on suunniteltu pohjoismaiseen jalkaan sopivaksi.

OrthoLite® Hybrid™ -pohjallinen tarjoaa hyvän iskunvaimennuksen ja hengittävyyden. Pohjallinen on myös helppo pestä koneessa alhaisessa lämpötilassa.

Nastoista: Näissä kengissä on 13 älykästä ja kestävää, hyvin sijoiteltua hiiliteräsnastaa, jotka takaavat hyvän pidon kaikilla alustoilla – kengän pidossa ei mitään valittamista. Icebugin BUGrip®-pohjien älynastat toimivat itsenäisesti ja älykkäästi, mukautuen alustaan antaen aina optimaalisen pidon. Näiden nastakenkien avulla voit siis liikkua turvallisesti jopa peilijäällä.

Scandianvian Outdoor
99 €
Unisex
 • Unisex-malli – sopii naisille ja miehille
 • 4 kääntyvää nastaa ja pitävä hypergrip-pohja
 • Vedenpitävä pintamateriaali ja lämmin karvavuori

Trekkerin nastakenkien mukavuus ja käytännöllisyys ansaitsee kiitosta. Kengänpohjassa olevat nastat ovat käännettävät – voit siis siirtyä sujuvasti ulkoa sisälle napsauttamalla kantapäässä olevasta painikkeesta nastat piiloon. Tämä ominaisuus tekee Trekker-nastakengistä erittäin kätevät ja monikäyttöiset.

Kenkien pohjasta löytyy neljä kääntyvää Trekspike-nastaa, jotka on helppo kääntää pois kantapäässä olevasta painikkeesta. Nastat yhdessä vahvan HyperGrip® -pohjan kanssa luovat parhaan mahdollisen pidon liukkaillakin alustoilla.

Lämmin karvavuori pitää jalat lämpiminä kylmällä säällä, ja kengät hylkivät tehokkaasti vettä ja kosteutta, joten jalat pysyvät kuivina. Lisäksi kengissä on leveä lesti, joka on suunniteltu sopimaan eiroten suomalaiseen jalkaan mahdollisimman hyvin.

Kengät saattavat olla aluksi jäykät, joten niihin voi mennä hetki aikaa totutellessa. Tämä on toisaalta yleinen piirre monissa nastakengissä, ja kunhan maltat käyttää kenkiä tarpeeksi, ne pehmenevät ja muotoutuvat jalkaan ajan myötä.

Trekker Nastakengät, kääntyvät nastat
Hobbybox
199 €
Unisex
 • Unisex-malli – sopii naisille ja miehille
 • Tyylikkäät ja korkealaatuiset nastakengät
 • 15 teräsnastaa kummassakin jalkineessa
 • Vettähylkivä pintamateriaali ja lämmin karvavuori

Trekkerin keltaisten nastakenkien lämmin karvavuori tarjoaa mukavuutta ja varmistaa, että jalat pysyvät lämpiminä kylmimmilläkin keleillä. Kengän pohjassa olevat 15 teräsnastaa ja vahva kuviointi takaavat parhaan mahdollisen pidon liukkailla pinnoilla. Keinonahka-materiaali tekee kengästä kestävän, hengittävän sekä vettä ja tuulta hylkivän. Trekker-nastakengissä on myös leveä lesti, joka on suunniteltu sopimaan suomalaiseen jalkaan erinomaisesti.

Nastakengät eivät aina ole kovin trendikkäitä – näiden kenkien keltainen väri on kutenkin tyylikäs ja se sopivatkin moniin asukokonaisuuksiin. Lisäksi kengät ovat kevyet ja rullaavat hyvin. Kengät ovat melko korkeavartiset ja nauhoitus jatkuu ylös asti – kengät voi olla haasteelliset pukea ilman kenkälusikkaa, eli tämä kannattaa huomioida, jos haluat nopeasti ja helposti jalkaan puettavat kengät.

Trekker Nastakengät Keltainen
Hobbybox
119 €
Unisex
 • Unisex-malli – sopii naisille ja miehille
 • Tyylikkäät ja korkealaatuiset nastakengät
 • 15 teräsnastaa kummassakin jalkineessa
 • Vettähylkivä pintamateriaali ja lämmin karvavuori

Trekkerin nastakengät tarjoavat lämpöä ja mukavuutta, kiitos niiden pehmeän karvavuoren, joka pitää jalat lämpiminä kylmimmilläkin säillä. Pohjan 15 teräsnastaa ja vahva kuviointi takaavat parhaan mahdollisen pidon liukkaillakin pinnoilla. Vaikka kumipohja ei ehkä kuulu laadukkaimman pään kumikenkiin, nastat tekevät tehtävänsä tyydyttävästi ja kengät tarjoavat luotettavaa pitoa liukkailla pinnoilla.

Kengissä on käytetty Softshell-materiaalia, mikä tekee niistä kestävän, hengittävän sekä tuulta- että vettähylkivän. Trekker-nastakengissä on myös leveä lesti, joka on suunniteltu sopimaan suomalaiseen jalkaan mahdollisimman hyvin.

Musta väri tekee kengistä tyylikkäät ja ne sopivat moniin erilaisiin asukokonaisuuksiin. Trekkerin nastakengät ovat kevyet ja rullaavat hyvin, mikä tekee niistä erityisen käytännölliset ja miellyttävät pitkilläkin kävelyretkillä.

Kokonaisuutena näm kengät ovat erinomainen valinta talviseen liikkumiseen, tarjoten mukavuutta, lämpöä ja turvallisuutta. Vaikka kumipohja ei ole laadukkaimmasta päästä, nastat toimivat erinomaisesti tarjoten pitävyyttä liukkailla pinnoilla.

Trekker Nastakengät
Hobbybox
99 €

Parhaat nastakengät juoksuun & liikuntaan:

Unisex
 • Unisex
 • Monikäyttöinen malli sopii myös retkeilyyn ja kevyeen talviliikuntaan
 • 15 teräsnastaa kummassakin jalkineessa
 • Vettähylkivä pintamateriaali ja lämmin fleecevuori

Trekkerin Trekking-nastakenkien avulla takaat tukevat ja pitävät askeleet läpi talven myös liikunnan aikana. Nastakengät soveltuvat erinomaisesti niin arkipäivän käyttöön kuin jäisiin ja lumisiin kävely- tai metsäretkiin.

Näidenkin nastakenkien lämmin fleecevuori varmistaa mukavuuden ja pitää jalat lämpöisenä kylmimmilläkin säillä ulkoillessa. Pohjan 15 teräsnastaa ja vahva kuviointi takaavat parhaan mahdollisen pidon liukkaimmillakin alustoilla ja myös kevyen liikunnan aikana. 

Kengissä on leveä lesti, joka on suunniteltu sopimaan suomalaiseen jalkaan mahdollisimman hyvin. Nastakengät ovat kevyet ja niillä on hyvä rullaavuus, mikä tarkoittaa sitä, että ne eivät hidasta vauhtiasi, vaan lisäävät askeleidesi ryhtiä ja varmuutta.

Trekker Nastakengät Trekking ovat monipuoliset ja turvalliset valinnat talviseen liikkumiseen. Ne tarjoavat mukavuutta, lämpöä ja turvallisuutta, vaikka kumipohja ei kuulukaan aivan laadukkaimpiin. Nastat tekevät kuitenkin erinomaista työtä pitäessään sinut pystyssä liukkailla pinnoilla.

Trekker Nastakengät Trekking
Hobbybox
149 €
Miesten ja naisten koot
 • Sopii talviliikuntaan ja lenkkeilyyn
 • Hyvä iskunvaimennus
 • 17 hiiliteräsnastaa kummassakin jalkineessa
 • Täysin vedenpitävät

Icebugin Newring Bugrip GTX -nastalenkkareissa yhdistyy keveys ja vakaus tehokkaasti vaimentavan välipohjan ansiosta. Ne eivät ole ainoastaan luotettavat talvijuoksukumppanit, vaan sopivat myös pitkille lenkeille. Pohjan vahva polyesterikangas on valmistettu Bluesign®-standardin periaatteiden mukaisesti ja Solution Dye -värjäys tekee kankaasta kestävän ja ympäristöystävällisen. TPU-muovinen suoja ympäröi kenkää, antaen suojaa ja kestävyyttä.

Nauhat ovat valmistettu kierrätetystä PET-muovista, ja kengän sisäpinta kuivuu nopeasti kierrätyspolyesterin ansiosta. OrthoLite® Hybrid™ -pohjallinen sisältää ylijäämävaahtomuovia ja kierrätettyä kumia, mikä lisää mukavuutta ja ympäristöystävällisyyttä.

Icebugin ainutlaatuinen BUGrip®-teknologia tarjoaa kengille tehokkaan pidon. BUGrip®-pohjan nastat toimivat itsenäisesti ja älykkäästi, joten saat varman pidon joka askeleella – näin voit juosta rentoutuneesti ja turvallisesti myös talvella, ja askel pysyy vakaana ja luonnollisena, jopa peilijäällä!

ICEBUG NEWRUN BUGRIP GTX Miesten
Scandinavian Outdoor
139 €
ICEBUG NEWRUN BUGRIP GTX Naisten
Scandinavian Outdoor
139 €
Miesten & naisten koot
 • Talvilenkkeilyyn ja -juoksuun
 • Miesten ja naisten koot
 • Erinomaiset juoksukengät

Salomon onnistui valmistamaan ihan superit nastakengät, jotka sopivat erityisesti nopeaan liikkumiseen. Eli talvilenkkeilijät, tämä malli on nyt teille! Speekcrossit ovat loistavat nastalenkkarit mille tahansa jäiselle alustalle. Kenkien runko on tehty erityisesti kantapainotteiseen askellukseen, sillä useimmat meistä etenevät juuri niin. Pronaartiota ehkäisevä välipohja on ihastuttava lisä.

Spikecrosseissa on 12 pitävää volframinastaa per kenkä ja ne on varustettu ClimaSalomon Waterproof -kalvomateriaalilla, joka pitää veden taatusti kenkien ulkopuolella.

Kengän pudotus kannasta kärkeen on mukavat 10 mm. Suosittelemme näitä kenkiä erityisesti, jos harrastattalvilenkkeilyä ja saatat joutua kävelemään ja juoksemaan jäisellä tiellä tai poluilla.

Scandianvian Outdoor
199 €
Miesten
 • Talvilenkkeilyyn ja -juoksuun
 • Miesten koot
 • Hyvä vaimennus

Icebug taitaa myös juoksukenkien teon. Arcus Pugrip GTX on kevyt juoksukenkä miellyttävällä vaimennuksella pitkillekin talvisille juoksulenkeille. Kengän päällisessä on suojaava Oeko-Tex- ja Bluesign-sertifioitu GORE TEX-kalvo, joka pitää jalkojen olon kuivana ja mukavana.

Muotoon valettu välipohja antaa responsiivisen tuntuman ja säilyttää myös käyttömukavuuden ja juoksutuntuman pitkään. Välipohjan Rocker-teknologia vähentää kuormitusta jalan etuosassa ja kannassa, mikä taasen edistää juoksuaskeleen eteenpäin suuntautuvaa liikettä. BUGrip-ulkopohjassa on 13 karbiditeräsnastaa.

Mainiot juoksukengät talviseen lenkkeilyyn!

Scandianvian Outdoor
199 €

Mitä ottaa huomioon nastakenkiä etsiessä?

1. Pohdi, mihin tarkoitukseen nastakengät tulevat

Tarvitsetko niitä vapaa-ajan liikkumiseen, vaellukseen, juoksuun ja lenkkeilyyn vai tarvitsetko ehkä siistimmät kengät, joilla pysyt pystyssä tavallisen arkipäivän aikana liikkuessasi ulkona vaikkapa autollesi?

Nastakengistä monille tulee mieleen kolhon näköiset erittäin epätyylikkäät mummojalkineet, mutta tämä ei voisi olla kauempana totuudesta. Nykyään on saatavilla erittäin kivan näköisiä sporttisia nastalenkkareita, kauniita ja lämpimiä vapaa-ajan nastakenkiä sekä myös hyvin tyylikkäitä malleja, joista ei päällepäin edes arvaisi, että ne sisältävät nastat pohjassaan. Tyylistä ei siis tarvitse tinkiä, jos ei niin halua! 🙂

Suosittelemme myös ehdottomasti testaamaan ns. älykkäät nastakengät, joissa on älynastat – ne reagoivat eri tavalla alustasta riippuen. Pehmeällä alustalla ne pureutuvat alustaan ja kovalla ne taas vetäytyvät hiukan kengän sisään, jotta kengän kumipohja ja nastat saavat yhdessä paremman pidon alustasta. Nastakenkien kanssa on hyvä muistaa, että niitä ei suositella käytettäväksi sisällä.

Kannattaa myös miettiä, tarvitsetko nastakenkiä, joilla sinun tarvitsee joskus piipahtaa sisätiloissa. Tällöin oikeastaan ainoaksi vaihtoehdoksi jää kengät kääntyvillä nastoilla, ellet tahdo kuljettaa vaihtokenkiä mukanasi.

2. Pohdi, minkä verran rahaa olet valmis sijoittamaan nastakenkiin

Nastakenkiä on hyvin eri hintaisia eri ominaisuuksilla. Yleensä kun pulittaa pikkuisen enemmän, saa myös varmemmin laatua vastineeksi. Kalliimmissa malleissa voi myös löytyä nastakenkiä, joista saa käännettyä nastat pois tarvittaessa – tämä on hyödyllistä silloin, jos tiedät että aiot kulkea nastakengillä myös sisätiloissa.

Hyvälaatuiset nastakengät palvelevat sinua vuosia, joten hyvään kannattaa satsata!

Saattaisit pitää myös näistä artikkeleista